Copiii, tratati dupa ureche pe Facebook. Specialistii trag un semnal de alarma VIDEO | Demamici.ro

Copiii bolnavi, tratati dupa sfaturi primite pe retelele de socializare, reprezinta un fenomen grav care ia amploare. In loc sa-si duca pruncii la medic, parintii prefera sa schimbe intre ei medicamente si retete pe grupurile de mamici de pe Facebook.

Grav este ca multe mame au incredere oarba in sfaturile primite. Mii de mame din intreaga tara isi dau intalnire virtuala pe retelele de socializare. Se sfatuiesc cel mai des cum sa-si trateze copiii de diverse afectiuni si isi recomanda una alteia tot felul de medicamente, fara sa aiba cunostinte medicale.

Reporterii au facut un experiment si au postat pe un grup un mesaj prin care cereau mamelor ajutor pentru un copil care parea sa aiba o alergie. Reactiile nu au intarziat sa apara. O mama a diagnosticat copilul cu scarlatina, alta a sugerat un tratament.

„In mai putin de 30 de minute de la postare am primit peste 50 de comentarii, ba chiar am creat o revolta in randul mamicilor. Unele dintre ele mi-au pus deja diagnostic in baza unei fotografii pe care am atasat-o comentariului, iar altele mi-au prescris si tratament. Putine au fost cele care m-au indrumat la medic”, a spus reporterul stirilor Kanal D.

O mama a postat o poza cu copilul ei bolnav si astepta pareri. Una dintre mame, atotcunoscatoare, s-a oferit sa-i trimita reteta unui alt copil fara sa cunoasca afectiunea. „Daca vrei, eu iti trimit o reteta pe care sa o prepari la farmacie. Noi am primit de la pediatra si tare ne ajuta. Daca e, scrie-mi si iti fac poza la reteta”, e comentariul lasat de femeie.

Astfel de practici periculoase au devenit un fenomen in ultimii ani, avertizeaza specialistii. La Timisoara, sute de copii ajung anual la spital in stare grava pentru ca parintii ii trateaza dupa ureche, in loc sa-i duca la medic.

Exista si parinti care au ramas fideli medicului pediatru si care nu intra in polemicile de pe conturile de socializare. Specialistii trag un semnal de alarma si ii indeamna pe parinti sa duca micutii la medicul pediatru sau sa ceara sfatul medicului de familie atunci cand copiii sunt bolnavi.

Citeste si:

ANGAJATA UNUI CENTRU DE PLASAMENT, MARTURISIRI DUREROASE DESPRE SISTEM. COPIII SUNT SEDATI FARA SA AIBA PROBLEME PSIHICE| DEMAMICI.RO

O ASISTENTA DE LA NEONATOLOGIE DE LA O MATERNITATE DIN ROMANIA, DEZVALUIRI REVOLTATOARE: “BEBELUSII SUNT SEDATI SI INDOPATI CU LAPTE PRAF CA SA TACA!”

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni