Sextupleti, nascuti pe cale naturala in mai putin de 10 minute. Femeia a avut o sarcina extrem de rara, 1 la 4,7 miliarde | Demamici.ro

Thelma Chiaka a devenit cunoscuta in toata lumea dupa ce a nascut sextupleti, pe cale vaginala, in mai putin de 10 minute. Micutii, 2 fete si 4 baieti, au venit pe lume pe 15 martie in The Woman’s Hospital din Texas, Statele Unite ale Americii.

Bebelusii au venit pe lume incepand cu ora 04:50, iar la 04:59, toti cei 6 copii iesisera deja din mediul intrauterin. Bebelusii au avut greutati mici la nastere, cel mai mic cantarind 800 g, iar cel mai mare 1300 g.

Thelma Chiaka a nascut 2 perechi de gemeni baieti si o pereche de gemene, sextupletii devenind astfel un caz foarte rar de 1 la 4,7 miliarde.

Potrivit reprezentantilor spitalului, bebelusii sunt in stare stabila si se afla in sectia de Terapie Intensiva Neonatala unde primesc cele mai bune ingrijiri. Echipa de doctori care a monitorizat sarcina femeii si care a ajutat-o sa-si aduca pe lume copiii in siguranta a facut public cazul pe contul de socializare al spitalului.

Doctorii Ziad Haidar, Dr Sharmeel Khaira si Dr Israel Simchowitz s-au fotografiat cu proaspata mamica. Chiaka nu a ales inca numele pentru toti bebelusii, insa stie ca gemenele se vor numi Zina si Zuriel.

Datorita raritatii sarcinilor de acest tip, nasterea sextupletilor devine deseori subiect de stire. Prima nastere de sextupleti, despre care se stiu informatii, a avut loc in 1968, in Birmingham. 28 de cadre medicale au asistat la nasterea care avea sa intre in istoria medicala.

In 1983, o alta mamica, Janet Walton, devenea celebra dupa ce a nascut sextupleti, toti copilasii fiind de sex feminin. Femeia si-a povestit experienta intr-o carte pe care a publicat-o in 2015: „Six Little Miracles: The Heartwarming True Story of raising the World’s First Sextuplet Girls”.

Citeste si:

A NASCUT CVINTUPLETI CAND CREDEA CA NU MAI ARE NICIO SANSA SA DEVINA MAMA: “AI GRIJA CE-TI DORESTI CA S-AR PUTEA SA SE IMPLINEASCA!” VIDEO | DEMAMICI.RO

O TANARA DE 25 DE ANI A NASCUT NATURAL SEPTUPLETI: 6 FETE SI UN BAIETEL VIDEO | DEMAMICI.RO

MAMA SINGURA A ADUS PE LUME OCTUPLETI! FEMEIA MAI AVEA 6 COPII. CUM ARATA FAMILIA VIDEO | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână