Controale la Spitalul „Marie Curie”. 30 de bebeluși au murit în ultimul an. Medicii nu au avut cum să-i trateze | Demamici.ro

UPDATE: Controale la Spitalul „Marie Curie”. Comunicat de presă

„Cei 30 de nou-născuți decedați de la începutul acestui an, la care se referă dr. Cîrstoveanu, nu au fost internați în spitalul nostru, ci se aflau pe o listă de așteptare”, precizează Spitalul Marie Curie, care adaugă: „Secția condusă de dr. Cîrstoveanu, una de excelență în domeniul terapiei intensive neonatologice din România, este suprasolicitată și nu poate interna toate urgențele”.

În cursul zilei de astăzi, secția de Terapie Intensivă pentru nou-născuți de la „Marie Curie” a mai primit o finanțare de 800.000 de lei de la Ministerul Sănătății.

Controale la Spitalul „Marie Curie”. 30 de bebeluși au murit în ultimul an. Medicii nu au avut cum să-i trateze

Știrea inițială

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a decis trimiterea unui corp de control la Spitalul „Marie Curie” din București după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie Intensivă, a tras un semnal de alarmă. 30 de bebeluși au murit în ultimul an din cauza lipsei de bani pentru tratamentele necesare.

„Este clar, sunt știute de foartă multă vreme, dar este foarte bine că un corp de control sau domnul ministru, dacă vine personal, cred că va înțelege mai bine lucrurile cum sunt, care nu sunt de azi, de ieri, sunt de multă vreme și sunt semnalate. În momentul acesta avem încărcare pacienți 110 la sută. Acum a venit unul în UPU foarte critic și n-avem unde să-l punem și a trebuit să facem ceva de urgență. Și ne mai vine încă unul de la Iași peste cei 110 la sută grad de internare”, a declarat medicul Cătălin Cîrstoveanu, miercuri, la Digi24.

„Este o mare presiune pentru a interna acești pacienți critici, care unii dintre ei mor la nivelul 2 de îngrijire, pur și simplu mulți mor în spitalele care îi îngrijesc așa cum îi îngrijesc, fără a acorda îngrijirea necesară corespunzătoare. La nivel 2 înseamnă că practic nu-l îngrijesc cum trebuie, chiar suntem chemați de multe ori în instanță pentru omor din culpă, de vreo trei ori ne-au chemat, pentru că n-am putut să-i internăm”, a explicat medicul.

„Este o nevoie sistemică a țării noastre și trebuie să punem umărul, să schimbăm cu ceva. (…) Când spunem că nu mai avem bani, ne așteptăm la o reacție. Spunem foarte clar: de o lună și jumătate am rămas fără bani. La noi banii înseamnă sute de mii de RON. Am spus la începutul anului că avem nevoie de 2,5 milioane de lei. Am primit 1,3 milioane plus încă 100.000. Și am spus: astea trei luni până în decembrie, suntem morți! Au venit pacienți super-critici și evident că am luat consumabile pe împrumut. Consumabile foarte complicate”, a mai adăugat Cătălin Cîrstoveanu, potrivit sursei citate.

Vezi si: Medicul Catalin Cirstoveanu, eroul nou-nascutilor. Cum a salvat zeci de bebelusi grav bolnavi | Demamici.ro

Vezi si: Operatia intrauterina. Oscar a fost operat de spina bifida. A primit sansa la viata inainte sa se nasca | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână