Tu - mamă și femeie

Confesiune de mama: „Le voi arata copiilor mai multa dragoste si zambete, decat priviri incruntate!” | Demamici.ro

Confesiune de mama: „Le voi arata copiilor mai multa dragoste si zambete”. Ianuarie, 2020. Confesiune de mama.

Nu am fost niciodata o experta in rezolutii de An Nou. De altfel, am si renuntat sa le mai fac in urma cu cativa ani. Pur si simplu incercam sa evit sentimentul de la finalul anului cand imi dadeam seama ca inca ma indopam cu carbohidrati, sifonierul meu inca era dezorganizat si multe alte promisiuni facute si nerespectate.

Anul 2020 va fi diferit.

Si asta pentru ca rezolutiile mele de An Nou vor fi diferite. De data aceasta, ma voi concentra pe lucruri care conteaza cu adevarat si au mai multa insemnatate pentru mine. Si tocmai din acest motiv ma voi stradui sa le indeplinesc. Mai ales ca, am nevoie de aceste rezolutii.

Am nevoie de o schimbare, astfel incat sa existe un echilibru intre job si viata mea de acasa cu doi baieti mici.

Vezi si: Rezolutie pentru noul an: Sa supravietuiesc | Demamici.ro

Mai pe scurt, am stabilit urmatoarele rezolutii:

  1. Mai putin timp stat pe telefon

Cand ajung acasa de la serviciu, nu voi mai raspunde la mailuri. In schimb, voi petrece mai mult timp cu baietii si ma voi juca cu ei. Imi doresc sa fiu o mama prezenta in vietile lor si in astfel de momente.

2. Voi respira adanc si voi lasa lucrurile sa curga

Nu orice sarcina trebuie rezolvata in „exact acel moment”. Daca cineva de la munca imi scrie un mesaj si mai poate astepta raspunsul pana a doua zi de dimineata, nu ma voi grabi sa raspund. Sunt in afara programului. Doar pentru ca altii pun presiune pe mine, nu voi lasa ca si eu sa pun presiune pe viata mea.

3. Voi fi mai blanda cu mine

Nimeni nu e perfect. Cu totii avem greselile noastre. Iar anul acesta voi intelege ca si daca e sa gresesc, este perfect normal. Nu trebuie sa ma mai judec apoi pentru ceea ce am facut. Orice s-ar intampla la locul de munca nu voi veni incarcata cu ganduri si acasa.

Vezi si: Pentru tine, mamico, cand simti ca nu mai poti: „Asta inseamna sa fii mama cand nimeni nu te vede!” | Demamici.ro

4. Voi fi mai empatica cu nevoile copiilor mei

Uneori, cand am avut o zi stresanta la munca si ma duc sa imi iau copiii de la gradinita, devin foarte usor iritabila. Este suficient sa fie agitati sau unul din ei sa fie mofturos si imi pierd rabdarea imediat. In anul 2020 le voi arata mai multa dragoste si zambete, decat priviri incruntate.

4. Mai multe vacante

Si aici nu ma refer la destinatii indepartate si care de multe ori par intangibile, atunci cand ai doi copii. Anul acesta va fi anul in care vom petrece mai mult timp cu familia, deconectati de tot ce se intampla acasa si la locul de munca, in escapade in afara orasului.

5. Vacanta fara copii

Eu si sotul meu nu am fost niciodata intr-o vacanta fara copii, mai mult de 3 zile. Tanjesc dupa clipele de relaxare, in bratele lui, fara sa ma gandesc ca trebuie sa am grija si de cei mici.

Niciodata nu am facut o prioritate din a bune bani deoparte pentru o vacanta destinata doar pentru noi. Cumva, ne gandeam mai intai la nevoile copiilor. Anul acesta imi propun sa avem parte in sfarsit de vacanta mult visata: doar mama si tata.

Vezi si: Vacanta – cel mai frumos cadou pe care il poti oferi familiei tale | Demamici.ro

Odata cu venirea copiilor, eu si sotul meu ne-am neglijat unul pe celalalt. Iar vina nu este a copiilor. O casnicie sanatoasa nu vine de la sine, ea se construieste, in fiecare zi, putin cate putin. Si tine doar de noi sa ca acest lucru sa se intample.

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână