Cinci copilasi au ramas fara mama, inainte de Craciun. Femeia s-a stins la 35 de ani | Demamici.ro

Cinci copilasi au ramas fara mama, inainte de Craciun. In Bilca, un sat din Bucovina, situat la cativa kilometri de granita cu Ucraina, isi duceau existenta doi parinti si cele 5 suflete pe care le-au adus pe lume. In urma cu doar 3 saptamani, parintii si copilasii lor se pregateau de sarbatori.

Isi faceau planuri despre ce vor pune pe masa si vorbeau despre cadourile pe care Mos Craciun le va lasa sub brad.

Cinci copilasi au ramas fara mama, inainte de Craciun. Anisoara, mama celor 5 copii, a fost diagnosticata cu cancer

Totul s-a schimbat fulgerator. Casa in care rasunau glasurile copiilor a ramas fara vocea mamei. Anisoara a murit fix in ziua in care implinea 35 de ani. Dupa cea de-a 5-a nastere, medicii i-au descoperit un cancer galopant si nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Pe patul de spital, femeia stia ca se va stinge. L-a chemat pe sotul ei si i-a spus ultima dorinta: „Mai, Vasile, ar fi bine sa-mi aduci copiii pentru ca sunt foarte slabita si as vrea sa-i mai strang o data in brate, sa-i mai vad ca s-ar putea sa mor.”

Sotul i-a indeplinit dorinta, iar micutii au venit pe rand la capataiul mamei. Ghita, baiatul de 14 ani, isi aminteste ultima intalnire cu mama: „Am fost si am vazut-o si ne-a zis sa fim cuminti ca ea se intoarce,” a declarat baiatul, potrivit observator.tv.

Vasile Baltei a ramas singur cu 5 copii: Ghita, Ioana, Melisa, Diana si Vasilica. Cel mai mic sufletel are doar 3 luni. Toti locuiau in aceeasi incapere inainte ca Anisoara sa moara.

Dupa ce tragedia a lovit familia Baltei, comunitatea s-a mobilizat pentru a ajuta sufletele greu incercate de viata.

Comunitatea s-a mobilizat pentru cei 5 copilasi ramasi fara mama

Primarul, domnul Zaharie Rusu, preotul, dar si alti oameni cu suflet mare din sat s-au adunat in curtea lui Vasile si au inceput sa construiasca o casa noua, cu multe incaperi si mobila frumoasa. Mesterii au lucrat incontinuu si iata ca pana de Craciun tatal si cei mici s-au mutat deja in locuinta noua.

Fratiorii mai mici il intreaba pe Ghita de mama. Chiar daca si el este tot un copil isi gaseste puterea sa-si stapaneasca lacrimile si sa le raspunda: „Le spun ca mama doarme si ne priveste de sus!”.

Reporterul a intrebat-o pe Ioana cum si-o va aminti pe mama sa. „Cea mai buna mama!”, a raspuns fetita.

De Craciun, cei mici nu-si mai doresc jucarii sau dulciuri sau hainute. Isi doresc din suflet ca mama lor sa le poata fi alaturi, sa-i stranga in brate langa brad. Isi doresc ca fiinta care i-a adus pe lume sa le faca cozonaci, sa-i iubeasca, sa-i alinte si sa le spuna vorbe bune.

Anisoara nu va mai putea face asta aici, pe Pamant, insa de acolo, de sus, ii va veghea mereu pentru ca Anisoara a devenit ingerul lor pazitor si mereu le va fi alaturi.

Asadar, de Craciun sa multumim pentru ce avem. Sa multumim pentru sanatate si pentru persoanele dragi pe care le avem alaturi. Sa zambim, sa fim fericiti, sa ne bucuram din suflet pentru toate lucrurile marunte. Si pentru bradul impodobit si pentru toate bucatele pe care le avem pe masa, pentru cele mai mici cadouri, dar mai ales sa ne bucuram pentru ca suntem sanatosi.

Puteti urmari reportajul VIDEO pe observator.tv.

Cine doreste sa ajute familia Baltei o poate face donand in contul domnului Baltei Vasile, deschis la BCR: IBAN RO91RNCB0241158842490001.

Daca doriti sa ajutati cu lucruri (doar noi sau in stare foarte buna), puteti trimite pachetele la adresa: Strada Patrastenilor Nr. 18, comuna Bilca, judetul Suceava.

Varstele copilasilor: Ghita 14 ani, Ioana 10 ani, Melisa 4 ani, Diana 2 ani, Vasile 4 luni.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni