Tu - mamă și femeie

Confesiunea unei mame: „Singurul cadou pe care mi-l doresc de Craciun!” | Demamici.ro

Confesiunea unei mame: „Singurul cadou de Craciun pe care mi-l doresc!” Singurul cadou de Craciun pe care mi-l doresc in acest an.

Nu este ceva material si cu siguranta nu poate fi cumparat, caci e un lucru ce vine din suflet. Si de care mi-ar fi placut sa am parte mai des, in toata aceasta perioada de maternitate.

Confesiune de mama.

Ca orice femeie aflata la inceput pe drumul maternitatii am avut parte de multe momente de nesiguranta. Multe comentarii critice de la cei din jur, ochi dati peste cap si opinii. Opinii peste opinii. Toata lumea avea cate ceva de zis, toata lumea iti promitea solutia salvatoare.

„Copilul nostru nu facea asta si cealalta…”, „Noi procedam altfel cu al nostru si functiona” sau „Poate ca ar trebui sa incerci sa faci si asta…(completati spatiile goale)”.

Nu vi s-a intamplat?

Pe mine m-au doborat. Toate aceste opinii m-au stors de energie uneori mai tare ca bebelusul. Si in loc sa ma simt incurajata, ma demoralizau si mai tare.

Spune-mi ca ma descurc de minune.
Spune-mi cat de mult ma apreciezi.
Spune-mi cat de norocosi sunt copiii mei ca ma au ca mama.

Este tot ce vreau sa aud. Este singurul cadou de Craciun pe care mi-l doresc.

O vorba buna poate alina o rana. O vorba buna poate smulge un zambet. Un compliment iti poate da putere sa continui atunci cand simti ca esti pe punctul sa cazi.

Sunt atat de recunoscatoare atunci cand sotul meu chiar observa efortul meu. Si, mai ales, ma felicita pentru reusite. Ca atunci cand copilul nostru de 2 ani a avut o criza de tantrum serioasa si, in cel din urma, am reusit sa il linistesc.

Confesiunea unei mame: „Singurul cadou de Craciun pe care mi-l doresc!”

Nu cersesc complimente, insa nici nu ma ajuta criticile.

Acum ceva timp chiar m-a bucurat sa aud de la o persoana: „O sa o scoti tu la capat cumva”. Si asta pentru ca imi aduce aminte ca eu sunt cea care detine controlul in aceasta aventura a maternitatii.

Si cea care e capabila sa ia cele mai bune decizii pentru copilul ei.
Imi doresc sa mi se reaminteasca faptul ca maternitatea nu este doar cea mai mare responsabilitate a mea, dar si cea mai frumoasa oportunitate de care am parte.

Asa ca tot ce imi doresc pentru aceste Sarbatori este sa fim mai bune unele cu altele. Sa renuntam la critici si sa fim empatice. Macar noi, intre noi. La finalul zilei, daca nici noi nu ne sustinem si nu ne intelegem, cine sa o faca?

Fa un compliment prietenei tale care abia a nascut si ea. Incurajeaz-o si spune-i cat de minunata este.

Ofera-i un jurnal surorii tale care a devenit mamica. Pe prima pagina, scrie-i cateva ganduri bune si spune-i cat de mandra esti de ea.

Asculta-ti nora atunci cand simte nevoia sa vorbeasca cu cineva. Si nu uita, o vorba buna sau chiar si o simpla imbratisare, valoreaza mai mult decat orice sfat.

Craciun fericit tuturor mamicilor!

Si nu uita,

Te descurci minunat!

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni