Cinci copii din Iași, rămași fără mamă după ce a fost răpusă de cancer: „Vreau să mă fac doctoriță, să vindec bolnavii care nu au bani” | Demamici.ro

Cinci copii din Iași, rămași fără mamă după ce a fost răpusă de cancer: „Vreau să mă fac doctoriță, să vindec bolnavii care nu au bani”. Cinci copii din Iași au rămas orfani de mamă, după ce o boală nemiloasă le-a răpit-o pe cea mai dragă ființă din viețile lor, cea care le-a dat și naștere.

Povestea celor cinci copii amărâți dintr-o comună din Iași este cu adevărat tragică. Mama lor s-a zbătut timp de 3 ani, cu drumuri prin instanțe, pentru a-și putea face acte. Nu avea buletin, iar din această cauză, nu putea să beneficieze de asigurarea de sănătate, în momentul în care a fost diagnosticată cu cancer.

Cinci copii din Iași, rămași fără mamă după ce a fost răpusă de cancer: „Vreau să mă fac doctoriță, să vindec bolnavii care nu au bani”

Boala a avansat imediat și, fără tratament, nu s-a mai putut face nimic. Cei cinci copilași au rămas acum în grija tatălui și nu-și doresc decât să ajungă să își facă un rost în viață, pentru ca mama lor să fie mândră de ei.

Micuța Maria, unul dintre copii, are deja vise mărețe și speră ca într-o zi să îi salveze pe cei bolnavi și fără posibilități.

La o săptămână de când și-a pierdut mama, tot ce îi dă putere este gândul ca peste ani să devină doctor și să-i salveze pe cei bolnavi și fără bani. Sora ei, Elena, a fost și ea a nevoită să se maturizeze mult prea devreme:

-Ce-ți lipsește ție, Elena, cel mai mult?

– Mama! Pentru mama îmi doresc să fac ceva în viață, să reușesc ceva în viață, adaugă copila, cu o maturitate dezarmantă.

– De acum trebuie să îl ajut și eu pe tata, să am grijă de surori, să-l mai ajut la treabă, spune băiatul.

Din cauza faptului că nu a avut actele de identitate, Veronica, mama copiilor, a putut beneficia de îngrijiri medicale doar în momentul în care a născut și în ultimul stadiu al bolii, când deja avansase foarte mult.

„A mai fost la spital, dar n-au reușit să-i rezolve problema, că ea nu a avut acte. Dacă ai bani, ai mamă și tată. Dacă nu ai bani, nu ai nici mamă, nici tată. Așa e la noi, ce să faci!”, spune resemnat Ionel Popa, tatăl copiilor.

Veronica a reușit să obțină buletinul abia după 3 ani de umblat prin instanțe. Însă a fost mult prea târziu pentru ea.

Preotul satului, Dan Damaschin, impresionat de drama trăită de familie, a decis să le ofere un sprijin și să le construiască o casă celor cinci copii rămași fără mamă.

„Familia Veronicăi este una din multele familii din România care se confruntă cu mari drame, atunci când apar probleme de sănătate. Veronica nu a reușit să se trateze la timp, boala, un cancer în zona calcaneului, s-a agravat”, explică preotul Dan Damaschin.

Preotul Damaschin s-a implicat în mai multe campanii de ajutorare a celor nevoiași și are în grijă 8.500 de copii ce provin din familii nevoiașe.

În prezent, preotul încearcă să deschidă un centru medico-social unde femeile ce nu au o situație financiară bună să poată benefica de investigații medicale gratuite.

Vezi si: Parintele Damaschin are grija de 4000 de copii. Un om cat o lume. VIDEO emotionant | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni