Ciclul de 90 de minute – cum iti poti adormi bebelusul usor | Demamici.ro

Adormirea bebelusilor reprezinta o adevarata provocare pentru parinti. Fie ca le canta, ii leagana, ii tin pe piept, pe umar, se plimba cu ei in sisteme sau ii poarta in brate, parintii se confrunta cu adevarate provocari cand vine vorba despre pusul copilasilor la somn.

Polly Moore, Director al Sleep Research at California Clinical Trials din San Diego si autor al cartii „The Natural Baby Sleep Solution”, a propus o solutie care are la baza ritmul de somn al bebelusilor. Se pare ca metoda functioneaza atat pentru bebelusii sub 3 luni, cat si pentru cei peste aceasta varsta. La fiecare 90 de minute bebelusul trebuie pus la somn intrucat acesta este ciclul natural de odihna al copiilor.

Citeste si:

SOMNUL COPILULUI PANA LA 2 ANI! CATE ORE TREBUIE SA DOARMA PE ZI | DEMAMICI.RO

Se socot 90 de minute din momentul in care copilul se trezeste. Nu este nevoie ca micutul sa dea semne de oboseala pentru a fi pus la somn (sa se frece la ochi, sa devina iritat, sa caste etc).

Daca bebelusul nu este pus la somn dupa acest interval va deveni din nou alert (ii va sari somnul) si va adormi mai greu si pentru o perioada scurta de timp. Asadar trebuie tinut cont de ciclul de 90 sau de multiplii, altfel bebelusul intra intr-un nou ciclu de activitate.

Daca in loc sa adormim bebelusul continuam sa-l stimulam, in corpul sau se elibereaza adrenalina care il va face si mai activ si care il impiedica sa adoarma.

Este total gresit sa privam copilul de somn ziua in speranta ca va dormi mai bine noaptea. Ritmul natural si ciclurile de somn trebuie respectate, altfel copilul poate fi suprasolicitat, iar somnul sau va deveni mai agitat.

Cele 90 de minute sunt in general valabile, insa fiecare copil e unic. Pentru ca metoda sa dea rezultate, fiti atenti la copiii vostri si observati la ce perioada de timp se termina ciclul de activitate. Pot fi 80 de minute, 90, 95, depinde de fiecare copil in parte.

Citeste si:

CUM SA-TI FACI BEBELUSUL SA DOARMA TOATA NOAPTEA? TRUCURI PE CARE TREBUIE SA LE INCERCI

CUM SA-TI FACI BEBELUSUL SA ADOARMA SINGUR INTR-O SAPTAMANA? METODA FERBER

REGRESIA SOMNULUI IN PRIMUL AN DE VIATA AL BEBELUSULUI! CUM SE MANIFESTA SI CE E DE FACUT

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni