Povești despre naștere

Caz unic la „Institutul Mamei și Copilului” din Moldova. S-au înregistrat patru nașteri multiple în aceeași zi | Demamici.ro

Caz unic la „Institutul Mamei și Copilului” din Moldova. S-au înregistrat patru nașteri multiple în aceeași zi. Zi cu adevărat emoționantă la „Institutul Mamei și Copilului” din Republica Moldova. În aceeași zi, patru mame cu sarcină multiplă și-au adus pe lume pruncii, momentul fiind cu adevărat unic.

La data de 1 noiembrie 2021, nu mai puțin de 9 bebeluși au venit pe lume la „Institutul Mamei și Copilului”. Pentru întreaga echipă a Centrului Perinatal nivelul III a fost ca o zi de sărbătoare.

Caz unic la „Institutul Mamei și Copilului” din Moldova. S-au înregistrat patru nașteri multiple în aceeași zi

Patru mame cu adevărat speciale și-au adus pe lume bebelușii. Una din mame a născut tripleți, iar celelalte trei au născut gemeni.

„Sunt foarte fericită pentru că am adus pe lume doi băieți și o fetiță: Vlăduț, Mihăiță și Anastasia. Sunt la a doua naștere, iar acasă mai avem două fete de trei și doisprezece ani. La o săptămână după naștere ne simțim bine și sper că în curând vom putea fi externați”, a spus mama Elena.

O altă mamă a împărtășit și ea cu toți cei prezenți emoția de a deveni din nou mamă. Pentru mama Ala a fost a doua sarcină, iar acum se poate mândri că are trei copii.

„Mă copleșesc emoții de bucurie că împreună cu soțul am devenit părinți de gemeni cărora am decis să le punem numele Valeria și Mihai. Acasă ne mai așteaptă o fetiță în vârstă de 4 ani.”, a spus ea.

Pentru mămica Felicia, experiența a fost unică din toate punctele de vedere. A fost prima ei sarcină, ocazie cu care a devenit mămica a doi copii minunați: o fetiță și un băiețel.

,,Sunt la prima naștere. Am devenit mama a doi copii minunați, o fetiță și un băiat pe nume Dumitru și Dumitrița. Acum ei adaugă în greutate pentru că s-au născut prematur. Sper că în curând vom putea merge acasă”, a spus mama Felicia.

Sarcina gemelară – cum apare și cum se recunoaște sarcina multiplă

Sarcina cu gemeni poate sa apara pe neasteptate sau sa fie favorizata de anumiti factori.

Se pare ca sarcina gemelara poate sa apara mai des in cazul femeilor mai inaintate in varsta pentru ca modificarile hormonale determina eliminarea concomitenta a mai multor ovule de la nivelul ovarului.

De asemenea, fertilizarea in vitro creste sansa de a avea o sarcina gemelara sau chiar multipla.

Medicul isi va da seama ca are de-a face cu o sarcina multipla atunci cand uterul este mai mare decat normal sau cand se asculta in mai mult de un loc bataile cordului fetal. Astfel, sarcina gemelara sau multipla va fi confirmata doar la ecografie.

Uneori, pe parcursul avansarii sarcinii unul dintre gemeni inceteaza sa se mai dezvolte, fiind vorba despre sindromul geamanului disparut. Nu exista o explicatie de ce lucrurile evolueaza astfel.

Ce presupune o sarcina gemelara

Controale frecvente. Asta inseamna vizite mai dese la medicul obstetrician care va monitoriza dezvoltarea si cresterea copiilor si va evalua starea de sanatate si identifica semnele nasterii premature. Va fi nevoie si de ecografii mai frecvente sau alte investigatii, pe masura ce sarcina progreseaza.

Mare atentie la alimentatie si suplimente nutritive.
Cresterea numarului de kilograme trebuie sa fie semnificativa (dar in principiu nu se va dubla numarul de kilograme) fata de cresterea dintr-o sarcina cu un singur copil.

Precautie majora.
Trebuie limitat nivelul de activitate precum activitatea profesionala, calatoriile si exercitiile fizice. Repausul la pat este recomandat ca o masura de precautie pentru a permite dezvoltarea si cresterea fetala si pentru reducerea riscului de complicatii in sarcina.

Vezi si: Fetițe gemene, născute prematur, se îmbrățișează la prima întâlnire după ieșirea din burtică | Demamici.ro

Vezi si: Mamă de tripleți la 55 de ani. Nou record – cea mai în vârstă femeie care a născut tripleți | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

24 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni