Știri

O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. Cum justifică managerul spitalului evenimentul | Demamici.ro

O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. Tânăra, în vârstă de 24 de ani, s-a prezentat la unitatea medicală, la urgență, însă, neexistând medic ginecolog, doctorii au chemat o ambulanță să o ducă la Slobozia, unde exista medic de specialitate. 

Dar bebelușul nu a mai așteptat, ci și-a dorit să vină pe lume mai repede. Femeia a născut pe jos, în curtea spitalului, ajutată de personalul de la ambulanță.

Situația devine și mai revoltătoare, martorii spunând că, de fapt, tânăra femeie nu a fost primită în spital pe motiv că nu ar mai fi locuri şi că a ajuns prea târziu.

„Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 6:00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni, a asistat la naștere o tânără de 24 de ani, mama celei de-a treia fetițe perfect sănătoase! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra, pentru profesionalism și implicare!

P.S. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end, dar nu toate se pot încheia așa”, scrie Marian, un angajat al SAJ Ialomița, pe o rețea socială.

O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. Cum justifică managerul spitalului evenimentul

Daniela Ianus, managerul Spitalului Urziceni, a încercat să explice faptul că unitatea medicală pe care o conduce nu are nicio vină pentru producerea evenimentul halucinant.

„Spitalul Municipal Urziceni este spital de gradul 4, iar legislația prevede ca un spital de gradul 4 să aibă minim două linii de gradă. Noi avem trei, medicină internă, pediatrie și chirurgie. Deci niciun spital de gradul 4 municipal sau orășenesc, cum suntem noi, nu are linie de gardă de ginecologie.

Ea a venit cu mijloace proprii, a mers în CPU, asistenta care era în triaj a văzut despre ce e vorba, a sunat la 112, a vorbit în dispecerat, a pierdut cinci minute să-i explice, să roage să vină de urgență ambulanța, pentru că persoana respectivă e posibil să nască cât mai de curând, după care, cât a durat să facă documentele, pacienta și cu aparținătorii au ieșit din CPU.

Asistenta a ieșit după ei, le-a făcut semne, am văzut pe camere. Atât am văzut astăzi, camerele, cu personalul n-am apucat să vorbim pentru că au fost reținuți de organele de control pentru declarații.

Asistenta le-a spus că urmează să vină imediat ambulanța, să aștepte în CPU. Nu erau în fața porții, erau aici, în curtea spitalului. Ei aveau mașina la poartă, s-a bănuit că mergeau să ia ceva din mașină, nu știu. Deci, asistenta a ieșit după ei și le-a făcut semn să se întoarcă, să aștepte ambulanța în CPU. A venit ambulanța, ce am văzut pe camere, nu a intrat pe rampă cum era normal să intre să întrebe dacă pacientul este în CPU.

A venit aici la poartă și aici au făcut filmările. Se poate vedea pe camere că ambulanța nu a trecut prin rampa CPU să întrebe de pacientă, au venit direct la poartă. Poate că au văzut agitație, n-am de unde să știu, ambulanța nu este în subordinea mea și nu pot să dau detalii despre ce s-a întâmplat cu ambulanța”, spune Daniela Ianus, managerul Spitalului Urziceni, pentru Digi 24.

Alexandru Rafila: „Consider că o demisie de onoare sau o demitere a managerului acestei unități medicale este și morală și potrivită

Ministrul Alexandru Rafila a reacționat la imaginile cu femeia care a născut în fața spitalului. Acesta susține că a trimis deja inspecția sanitară la Urziceni.

„Am văzut imaginile de la Urziceni. În momentul de față, Inspecția Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact respectiva situație și vă vom pune la dispoziție toate informațiile pe care le avem, precum și măsurile care vor fi luate”, a spus Alexandru Rafila.

„Chiar dacă nu stă în puterea mea, consider că o demisie de onoare sau o demitere a managerului acestei unități medicale de către primarul din Urziceni, ca urmare a acestui eveniment scandalos, eu cred că este și morală și potrivită”, a spus Rafila.

„Fac un apel public și aș vrea să facem cu toții acest apel de fiecare dată când avem ocazia către întreg pesonalul medical să acorde asistență medicală cu empatie și cu grijă tuturor pacienților”, a mai spus ministrul Sănătății.

Dosar penal după ce o femeie a născut în fața spitalului

Poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu, în cazul femeii care a născut în faţa Spitalului Urziceni.

„La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o femeie care naşte în curtea unei unităţi medicale. Faptele privesc săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către personalul medical”, a transmis IPJ Ialomiţa.

Vezi și: Fotografia virala a unei gravide care a nascut pe holurile unui spital demonstreaza puterea femeii | Demamici.ro

Vezi și: O femeie din Târgu Neamț a născut prin cezariană, acasă, operată de soţ şi soacră | Demamici.ro

Vezi și: Două cezariene în mai puțin de doi ani. Una în România, cealaltă în Torino. Descriere comparativă | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni