Cati bani dau parintii pe cadourile de 1 iunie. Copiii vor jucarii cat mai „inteligente” | Demamici.ro

1 iunie bate la usa, astfel ca magazinele de jucarii isi pregatesc stocul cu jucarii care de care mai diverse, dar in special inteligente, fiindca asa este trendul acum.

Printre acestea se numara papusi cu tableta, masini cu comanda prin telefon, roboti si jocuri virtuale, iar copiii sunt fascinati de toate acestea.

Se pare ca piata de jucarii de la noi s-a ridicat anul trecut la 1,2 miliarde de lei, fiindca cerintele cresc de la un an la altul.

Baieteii vor mai nou masini cu telecomanda care isi schimba culoarea in apa, dar si cele care apartin supereroilor din desenele animate, iar masinile care au si circuit de curse ajung sa coste 600 de lei.

Părinți: „De acasă vine orientat. Îi plac maşinile şi are circuit acasă. Maşini din ce în ce mai multe. Avem câteva sute.”

Copiii se intereseaza despre jucarii de pe Youtube sau de la televizor. Sofia, de exemplu, cauta in fiecare zi pe Internet ca sa afle cu ce jucarie ar putea starni invidia prietenilor sai.

Sofia: „Hatchimals sunt nişte ouă pe care le ţii în mâna şi se schimbă inimoara şi le strângi şi iese o jucărie ca asta. Am văzut pe Youtube”, a povestit fetita, pentru Stirile PRO TV.

O alta atractie sunt papusile care au tablete de jucarie cu ajutorul carora copiii pot invata anotimpurile sau culorile. Costa aproximativ 200 de lei, la fel ca si noii roboti.

Studiul facut de KeysFin – bazat pe datele financiare rapotate la Ministerul Finantelor de producatorii si comerciantii de jucarii – demonstreaza ca in ultima vreme copiii sunt mai interesati de jocurile digitale decat de jucariile clasice.

Dronele sau ochelarii pentru realitatea virtuala sunt alegeri dese in randul copiiilor.

Gabriel Bibire, psiholog: „Pentru un copil, comunul înseamnă plictiseală, tot ce este ieşit din comun înseamnă atractivitate, înseamnă interes foarte mare.”

Gabriel Toporaș, vânzător: „Se caută foarte mult roboţii, dronele şi nişte figurine Monkey pe care băieţii le colecţionează. Păpuşile care vor să imite realitatea, unele cu mâncare specială pentru păpuşi şi învaţă copiii să hrănească un mic bebe.”

Sursa

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni