Cand le putem oferi paine bebelusilor? | Demamici.ro

Este recomandat ca painea sa fie introdusa in alimentatia bebelusului dupa varsta de 7 luni, asumand ca diversificarea copilului a fost inceputa la 6 luni, asa cum recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Cand le putem oferi paine bebelusilor?

Fiindca bebelusii au preferinte pentru dulce, este recomandat sa incepeti diversificarea cu legumele, abia apoi sa introduceti treptat si fructele.

Putem oferi paine copilului daca acesta este familiarizat cu alimentele solide si accepta bucatile. Trebuie sa observati daca cel mic manifesta interes pentru a manca din farfurie sau de a lua mancarea si a o duce la gurita.

Imitarea zgomotelor sau miscarii de mestecare este de asemenea, un semnal ca bebelusul este pregatit pentru alimentele solide. Pentru a verifica daca puteti incepe diversificarea, puteti sa tineti o lingura mica in mana si sa observati reactia copilului. In timp ce unii copii sunt captivati, altii sunt complet dezinteresati.

Atunci cand bebelusul vostru este deja obisnuit cu mancarea, mesteca si inghite, inseamna ca puteti sa ii oferiti si paine.

Aceasta etapa este una de explorare, obiectivul fiind introducerea aromelor, dar si a structurii, precum si exersarea mestecarii si inghititului.

Pana la urma, pana la un an, copilul isi obtine principalele substantele nutritive din laptele matern sau laptele praf. Introducerea mancarii solide cu mai multa structura si practica cu alimentele solide, precum si mestecarea, sunt importante pentru abilitatile motorii ale gurii iar mai tarziu, pentru dezvoltarea vorbirii.

Ce tip de paine se poate oferi bebelusilor la inceput

Painea contine carbohidrati, proteine, fibre, iod, vitamine B si fier.

Se incepe cu paine intermediara usoara, pentru ca intestinele bebelusului sa se obisnuiasca cu fibrele. Painea intermediarăa contine in jur de 4,5 grame de fibre la 100 de grame.

Painea poate fi taiata in bucati mici si oferita pe o farfurie. Saliva o face mai moale si se dizolva lent, astfel incat copilul se va obisnui cu structura acesteia.

Nu lasati niciodata copilul singur atunci cand mananca intrucat exista riscul ca acesta sa se inece si sa nu puteti reactiona la timp.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână