Când și cum introducem pepenele în alimentația bebelușului | Demamici.ro

Putem oferi pepene bebelușului?

Când se dă pepene bebelușului. Pe măsură ce copilul crește și experimentează noi gusturi și texturi, veți simți că este timpul să introduceți și alte alimente solide cum ar fi pepenele. Acesta este o gustare delicioasă și hrănitoare, de care unii copii se bucură. Dar înainte de a servi copilului o felie, exista câteva lucruri pe care trebuie să le știți.

La ce vârstă putem introduce pepenele?

Atunci când introduceți alimente noi bebelușului, este important să așteptați până când acesta poate mesteca textura. Vârsta cea mai potrivită este între 9 și 10 luni, scrie webmd.com.

Înainte de a introduce alte solide, trebuie să luați în considerare mai mulți factori. Copilul are suficienți dinți pentru a manevra un anumit produs alimentar? Mestecă bine mâncarea înainte de a înghiți? Din aceste motive, nu trebuie să introduceți pepenele verde sau alte substanțe solide prea devreme.

Când se dă pepene bebelușului. Cum servim pepene bebelușului?

Pepenele are o textură moale, umedă, care este ușor de mestecat și înghițit. Dar amintiți-vă, bebelușul încă nu știe cum să mănânce diferite tipuri de alimente.

Asigurați-vă că serviți pepenele în bucăți mici pentru a evita orice pericol de sufocare. Daca serviți bucăți mari, bebelușul poate pune întreaga bucată în gură și poate înghiți fară să mestece.

Există modalități diferite de a servi pepene copilului. În cazul în care bebelușul nu are probleme de mestecat, puteți să tăiați pepenele în bucăți mici, cubulețe. Asigurați-vă că urmăriți bebelușul pe măsură ce mănâncă. Dacă credeți că bucățile sunt prea mari pentru gura bebelușului, reduceți dimensiunea, scrie healthline.com.

O altă opțiune este zdrobirea pepenelui și utilizarea unui alimentator de tip suzetă.

Pentru a scădea riscul sufocării, bebelușul trebuie să stea întotdeauna în poziție verticală în timp ce mănâncă. Verificați, de asemenea, fiecare bucată de pepene înainte de a o servi. Vreți să vă asigurați că nu există semințe.

Când se dă pepene bebelușului. Ce pepene trebuie să cumpărați?

Odată ce decideți că bebelușul este gata pentru pepene, cel mai bine este să cumpărați unul proaspăt din piață. Iar înainte de a-l tăia, nu uitați să îl spălați foarte bine!

Sucul de pepene nu este recomandat pentru copii, deoarece crește riscul apariției cariilor dentare.

Alergia la pepene

Alimentele alergice sunt principala preocupare atunci când introduceți copilului un nou produs alimentar. Medicii recomandă, în general, alăptarea exclusiva în primele 6 luni, dacă este posibil, iar diversificarea se începe la fel, de la vârsta de 6 luni, nu mai repede. Discutați cu medicul pediatru pentru a veni cu un plan de a introduce alimentele noi pentru copilul dumneavoastră.

Vezi și: Alergiile la copii. Tipuri de alergii și particularități | Demamici.ro

Vezi și: Proteinele, esențiale în dezvoltarea copilului tău. Principalele surse de proteine și „trucuri” prin care îți faci bebelușul să le accepte | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână