Uncategorized

Bebelusi, infectati cu stafilococ auriu. Mama unuia dintre copilasi, declaratii sfasietoare: „Sunt aici copii la care stafilococul le-a ajuns la plamani” | EXCLUSIV Demamici.ro

Cazul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu a inspaimantat mamele din Romania, dar si pe viitoarele mamici care urmeaza sa-si aduca pe lume copiii in maternitatile din tara. Iulia G., una dintre mamele care au ajuns cu bebelusul la Spitalul Clinic de urgenta pentru copii „Grigore Alexandrescu”, a explicat care au fost simptomele pe care le-a observat la baietelul sau.

„La noi, ca si la majoritatea bebelusilor ajunsi aici (n.r. – Spitalul Grigore Alexandrescu), a avut niste bubite pe corp. Pareau din cauza caldurii, dar mai apoi s-au făcut ca niste cosuri cu puroi, si se sparg, astfel se imprastie si bacteria. Plus ca la noi, in locul unde a fost facut vaccinul a erupt un abces, plin cu puroi. Asa am ajung la spital, unde el a trebuit sa fie anesteziat total, incizat si curatat foarte bine abcesul.

Inca suntem in spital, tratamentul e minim 10 zile, in functie de starea de sanatate a copilului. Pe langa bubite, copilul poate sa aiba febra, sa nu manance, deci sa nu ia in greutate, sa vomite mult. Si asa am avut parte de o cezariana pentru care nu eram pregatita, nu a fost deloc o experienta placuta, dar din cauza unor complicatii bebe era in suferinta. Am scapat cu bine de aia… ca sa avem de tras acum”, ne-a declarat mama micutului.

Mai mult decat atat, se pare ca unii dintre bebelusii infectati cu stafilococ, internati la Spitalul Clinic de urgenta pentru copii „Grigore Alexandrescu” se afla in stare grava.

„Noi ne putem considera un caz mai fericit, unde tot raul e spre bine, dar sunt aici copii la care stafilococul le-a ajuns la plamani, cauzand probleme mult mai mari. 2 fetite au fost diagnosticate cu mastita, la mai puțin de o luna de viata. La fel iesea puroi din locul incizat. Nu este deloc de glumit cu bacteria asta”, a adaugat Iulia G.

Se fac controale drastice in toate maternitatile din Capitala, totul dupa ce mai multi bebelusi au fost infectati cu stafilococul auriu, rezistent la antibiotice. 12 bebelusi au fost diagnosticati cu stafilococ auriu meticilino rezistent in diferite culturi, insa mai multi bebelusi sunt internati pentru investigatii. Rezultatele analizelor sunt gata la 48 de ore de la recoltare. In total vorbim despre 17 cazuri potentiale de infectare cu stafilococ auriu.

Citeste si:

12 BEBELUSI INFECTATI CU STAFILOCOCUL AURIU! CONTROALE DRASTICE IN MATERNITATILE PRIVATE SI DE STAT | DEMAMICI.RO

STAFILOCOCUL AURIU SE TRANSMITE PRIN STRANUT SI TUSE! CARE SUNT PRIMELE SIMPTOME ALE INFECTARII | DEMAMICI.RO

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni