Bebeluși cu două capete. Cazurile medicale care au uluit lumea | Demamici.ro

Bebeluși cu două capete. Cazurile medicale care au uluit lumea. O mamă de 21 de ani din India a născut gemeni siamezi, uniți în zona trunchiului, cu 3 brațe. Babita Ahirwar și soțul său Jaswant Singh nu au știut că ceva este în neregulă cu sarcina până la 34 de săptămâni.

Atunci medicii le-au spus că gemenii sunt uniți într-o formă extrem de rară.

Bebeluși cu două capete. Cazurile medicale care au uluit lumea

„Soția mea a leșinat după ce a văzut copilul. Eram în stare de șoc. E incredibil. Nu ne venea să credem că bebelușul nostru are două capete. La ecografie ni s-a spus că vom avea gemeni. Eram foarte fericiți că vom avea doi copiii, însă nu sunt doi, ci e un bebeluș cu două capete”, a declarat tatăl, potrivit metro.co.uk.

„Indiferent de felul în care arată este bebelușul nostru. Îl vom lua acasă și îl vom crește. Îl vom iubi și vom avea grijă de el. Nu avem bani pentru operație”, a adăugat părintele. Gemenii siamezi împart aceleași organe interne. Se pare că femeia nu și-a monitorizat sarcina până în ultimul trimestru de sarcină.

Vezi si: Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro

Gemenii parapagici dicefali (un corp și două capete), cazuri de 1 la un milion

Un alt caz de gemeni siamezi, care apare o dată la un milion, a fost raportat tot în India. Aici au venit pe lume gemenii care aveau două capete și un singur trunchi, arătând practic ca un bebeluș cu două capete. Medicii i-au conectat la ventilator, însă au fost realiști cu șansele de supraviețuire: „astfel de copii nu supraviețuiesc”, a declarat doctorul care s-a ocupat de caz, potrivit independent.co.uk.

După 24 de ore, gemenii au murit. Copiii care se nasc cu două capete și un singur corp poartă numele de dicephalic parapagus (gemeni parapagici dicefali), iar cazurile sunt extrem de rare, de 1 la un milion.

Copiii au venit pe lume pe 29 octombrie, în spitalul Swami Ramanand Tirth hospital din Maharashtra, India. Malformația a fost descoperită în urma unei ecografii pe care mama a făcut-o la 32 de săptămâni de sarcină. Cuplul mai avea acasă trei fete și un băiat.

„Erau extrem de săraci. Mama nu a știut că poartă gemeni siamezi până în săptămâna 32 de sarcină. Ne-au rugat să facem orice să le salvăm copiii, însă astfel de copii nu supraviețuiesc. În cazul lor nu există posibilitatea unei operații, cu atât mai mult cu cât împărtășesc majoritatea organelor și părților corpului. Copiii aveau două mâini și două picioare!”, a declarat doctorul care s-a ocupat de caz.

Siamezi cu două capete și o singură inimă, născuți în Brazilia

Jesus și Emanuel au venit pe lume în 2011, în Brazilia. Gemenii parapagici dicefali (dicephalic parapagus) aveau două capete, două creiere funcționale și două coloane vertebrale, însă o singură inimă. Medicii nu recomandă operația în aceste cazuri în care copiii împart același set de organe.

„Ceea ce stim, statistic, este ca, in astfel de cazuri, copiii care trec printr-o interventie chirurgicala si supravietuiesc sunt cei care au mai putine organe in comun”, a spus medicul Neila Dahas, cadrul medical care s-a ocupat de nou-născuți.

Jesus și Emanuel au venit pe lume prin cezariană, într-un spital din nordul Braziliei. Au avut la naștere 4,5 kg. Mama copiilor, în vârstă de 25 de ani, nu și-a monitorizat sarcina și a aflat despre malformația copiilor săi cu câteva minute înainte de naștere.

Vezi si: O gravidă din Chișinău a aflat în săptămâna 36 că va naște un copil cu malformații: „Cât va trăi copilul nu știe nimeni” | Demamici.ro

Vezi si: Baietelul care s-a nascut fara o parte din creier a murit la 5 ani | Demamici.ro

 

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni