Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro

Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București. Medicii de la Spitalul Elias din Capitală au adus pe lume un bebeluș cu două capete, printr-o operație de cezariană.

Potrivit gandul.ro, mama, în vârstă de 30 de ani, a avut nevoie de transfuzie de sânge în urma nașterii. Astfel de cazuri sunt extrem de rare, iar în ultimii zece ani doar doi bebeluși cu o astfel de malformație au mai fost fost născuți în întreaga lume.

Un bebeluș cu două capete s-a născut în Brazilia, în anul 2011, iar al doilea a venit pe lume 3 ani mai târziu, în India.

Bebelușul născut cu două capete la spitalul din București nu a supraviețuit și ar fi murit la doar câteva ore de la naștere.

Mama copilului nu a vrut să facă avort

Din primele informații, părinții, a căror identitate nu a fost dezvăluită, știau de malformația copilului lor, însă mama s-a opus vehement ideii de avort.

În ciuda faptului că bebelușul se dezvoltase cu două capete, mama a ales să ducă sarcina la capăt. La câteva ore după naștere, fătul a murit.

Mama se află în continuare internată la spital, iar starea ei este una stabilă. O ancheta internă a fost demarată la Spitalul Elias din Capitală pentru a se stabili cum au ajuns informațiile în presă. Se pare că tatăl ar fi solicitat cadrelor medicale să nu furnizeze informații despre cazul lor.

Reprezentanții spitalului bucureștean unde s-a născut copilul ar urma să susțină o conferință de presă referitor la acest caz medical rar.

Copiii care se nasc cu două capete și un singur corp poartă numele de dicephalic parapagus (gemeni parapagici dicefali), iar cazurile sunt extrem de rare, de 1 la un milion.

Vezi si: Bebeluși cu două capete. Cazurile medicale care au uluit lumea 

Un alt caz foarte rar: A acceptat sa devina mama surogat pentru un cuplu care nu putea avea copii, dar a ramas insarcinata si cu propriul copil

Cu toate ca au folosit mijloace de protectie, cuplul a conceput copilul biologic in timp ce femeia era deja insarcinata cu bebelusul cuplului de chinezi. Cazul este unul extrem de rar, iar fenomenul este cunoscut drept: suprasarcina.

Astfel de cazuri sunt atat de rare, incat fenomenul este tratat inca cu scepticism. Se pare ca in literatura medicala de specialitate exista doar 10 astfel de cazuri cunoscute, in lume. Articolul complet AICI!

Vezi si: A acceptat sa devina mama surogat pentru un cuplu care nu putea avea copii, dar a ramas insarcinata si cu propriul copil | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni