Bebeluș mort, la două zile după ce a fost născut prin cezariană. Mama se afla la prima sarcină, după 20 de ani de încercări | Demamici.ro

Bebeluș mort, la două zile după ce a fost născut prin cezariană. Cazul bebelușului mort la două zile după ce a fost adus pe lume prin cezariană nu a rămas fără răsunet.

Familia copilului își cere dreptatea și aduce acuzații de malpraxis la adresa medicului care s-a ocupat de cezariană.

Părinții bebelușului mort susțin că îl vor da în judecată pe medicul care a preluat cazul, la Spitalul Județean de Urgență Alba, scrie alba24.ro

Cumnatul mamei care și-a pierdut copilul după ce l-a născut a declarat că au început demersul pentru acuzațiile de malpraxis.

Bebeluș mort, la două zile după ce a fost născut prin cezariană

„A fost adusă din Mogoș, cu salvarea, la spitalul din Alba Iulia, în noaptea de joi spre vineri. Au ținut-o până la 14:00, când i-au făcut cezariană. Domnul Țibea nu a vrut să facă cezariană, dar alt medic, Cibian, cel care a și făcut operația până la urmă, a insistat.

A spus că, dacă nu, moare și mama. Copilul s-a născut cu nota 1. După 13 ore să faci cezariană, și atunci cu scandal? Am început demersul, îi sprijin pe părinți, împotriva medicului care a refuzat cezariana, are toată vina”, a declarat Virgil Oarga, cumnatul femeii, pentru Alba24.ro.

Mama copilului, prima sarcină la vârsta de 42 de ani

Din primele informații, mama bebelușului mort se chinuie de 20 de ani să devină mamă. Când în sfârșit credea că visul avea să i se îndeplinească, copilul a murit la două zile după ce a fost născut.

„Doamna s-a internat vineri dimineața, prezentându-se către serviciul de Urgență cu membrane rupte precoce. Operația de cezariană s-a efectuat vineri în jurul orei 12.00. Pacienta, în vârstă de 42 de ani, la internare fără semne patologice, atât fetale, cât și materne. (..) Fără dureri, pentru că doamna nu era încă în travaliu.

Intervenția s-a făcut la doamna în regim de urgență, înainte de a avea testul COVID. S-a folosit circuitul pentru cazurile suspecte COVID din spital. S-a constatat scăderea ritmului cardiac fetal, motiv pentru care s-a intervenit chirurgical. Înainte de ora 12.00, nu exista motiv de intervenție chirurgicală”, a declarat medicul Cristian Țibea, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Județean de Urgență Alba.

„Sarcina a decurs normal”

Potrivit apropiaților, nimic nu avea să prevestească tragedia. Deși purta prima sarcină la 42 de ani, gravida nu acuza stări de rău, iar sarcina decurgea normal.

„Știu de la familie că joi noaptea i s-a rupt apa, a venit la Alba Iulia cu soțul, a fost adusă cu salvarea, a fost preluată, nu i s-a făcut cezariană. E prima sarcină, au încercat de 20 de ani să aibă un copil.

Sarcina a decurs normal, a fost monitorizată de medic, azi trebuia să vină la control și să vadă cum naște. Am înțeles că vineri, doar la insistențele familiei și medicului care a intrat de gardă în următoarea zi, a fost operată. Am mai aflat că copilul avea 3,2 kg la naștere”, a declarat Nicoleta V., cea care ar fi trebuit să fie nașa copilului.

Vezi si: Mamă asistentă medicală și bebeluș, morți după cezariană la Spitalul Județean Craiova VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Raluca Alexandru a murit dupa o operatie de cezariana. Caz asemanator cu cel al Andreei Balan | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

23 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni