Micul luptator! Un baietel de 4 ani a invins un tip foarte rar de cancer | Demamici.ro

Micul luptator! Un baietel de 4 ani a invins un tip foarte rar de cancer. Cand Lennox Allen avea doi ani a inceput sa vomite aproape in fiecare dimineata.

Parintii sai, Carly si Greg, nu erau ingrijorati la inceput, pentru că fratele sau mai mare, Austin, a experimentat episoade similare cand era mai mic.

Dar cazul lui Lennox era diferit. El a devenit mai letargic, iar mersul ii era leganat,  fara stabilitate. In cele din urma, parintii au decis sa-l duca la camera de urgenta din apropiere, in Gainesville, Florida.

Un RMN efectuat in iunie 2017 a aratat ca baietelul avea o tumora pe creier. Un test facut cateva zile mai tarziu a aratat ca era canceroasa.

Micul luptator! Un baietel de 4 ani a invins un tip foarte rar de cancer

Lennox a fost diagnosticat cu tumoare arabica teradoida rhabdoida (ATRT), un cancer de creier rar, care loveste doar 30 de copii din SUA in fiecare an.

Dupa mai multe runde de interventii chirurgicale, chimioterapie si radioterapie, Lennox a scapat de cancer.

Mama lui Lennox, Carly, a declarat pentru DailyMail ca, dupa ce a aflat diagnosticul, a realizat rapid ca varsaturile lui Lennox erau anormale.

Isi dadea capul in fata chiar inainte de a vomita si i se facea foame imediat dupa aceea.

Dupa ce a vomitat, mi-a spus: „Mama, mi-e foame, vreau sa mananc cereale”, a spus Carly. „Nimeni nu vrea sa manance după ce a vomitat”.

Carly l-a luat pe Lennox si l-a dus la pediatru, unde a primit un tratament gastro-intestinal si i s-a prescris un blocant de acid.

Insa tatal sau, Gary, un medic rezident, nu a fost convins si l-a dus la camera de garda de la Universitatea din Florida Shands. O scanare CT a confirmat existenta unei tumori pe creier.

Cateva zile mai tarziu, chiar inainte de data de 4 iulie, tumora a fost diagnosticata ca ATRT.

ATRT este un cancer rar care se dezvolta rapid, iar tumorile se extind si pe maduva spinarii.

Simptomele includ dureri de cap, pierderea echilibrului, crestere brusca sau anormal de rapida a capului, greata si varsaturi.

Cateva zile mai tarziu, Lennox a suferit o interventie chirurgicala, in timpul careia neurochirurgul pediatru, dr. Lance Governale, a reusit sa indeparteze toată tumoarea.

Urmatorii pasi au fost chimioterapie si radiatii, deoarece ATRTs au un risc ridicat de reaparitie, in termen de doi pana la trei ani de la finalizarea tratamentului, potrivit unui studiu.

Lennox a avut cinci runde de chimioterapie care dureaza trei saptamani fiecare, ceea ce a constat in cateva zile „întunecate”, potrivit lui Carly.

Dupa chimioterapie, familia Allen a fost trimisa la UF Health Proton Therapy Institute din Jacksonville, unde Lennox a fost supus la 28 de doze de radiatii intre decembrie 2017 si februarie 2018.

Astazi, Lennox este in remisie și verificarile sale au aratat ca „nu exista nicio dovada a bolii”.

Vezi si: Eliza a invins cancerul! Momentul emotionant in care micuta a sunat dintr-un clopot, in semn de victorie in fata bolii VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: O fetita de 4 luni a invins cancerul, dupa o lupta dura cu boala. Momentul emotionant in care mama le multumeste doctorilor VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

2 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

2 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

4 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni