Bebeluș din Suceava, în stop cardio-respirator la botez, după ce a fost scufundat total în cristelniță | Demamici.ro

Un bebeluș a fost transportat, duminică, la Unitatea de Primiri Urgenșe a Spitalului Suceava după ce copilul a intrat în stop cardio-respirator în timpul slujbei organizate pentru botezul său.
Din primele informații, copilul ar fi fost scufundat total în cristelniță, iar din acest motiv a înghițit o cantitate prea mare de apă, informează adevarul.ro
După ce a fost scos din apă, cei prezenți au observat că bebelușul nu mai reacționează corespunzător, așa că au sunat la 112.

La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD, care a transportat copilul la Spitalul Judeţean Suceava.

Bebelușul a fost preluat în stop cardio-respirator de medici, iar apoi a fost resuscitat. Ulterior, micuțul a fost internat la Terapie Intensivă.
Din primele declarații ale medicului urgentist Ionuț Bârsan, se pare că bebelușul avea în plămâni o cantitate destul de mare de apă.

Ceremonia de botez a fost oficiată la Biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava.

Citește și:Botezul crestin de la A la Z. Ce trebuie sa stii inainte sa-ti botezi copilul | Demamici.ro

Doru Budeanu, protopopul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, susține că bebelușul ar fi plâns imediat după ce a fost scos din apă, motiv pentru care plămânii nu i-ar fi putut fi afectați.

„Ancheta este în desfăşurare. La momentul scoaterii din apă copilul a plâns, deci era în regulă. După scoaterea din apă, la un moment dat, preotul şi naşii au observat că se moleşise. Preotul a sesizat lucrul acesta. Împreună cu naşii, a chemat SMURD-ul. Preotul are experienţă, nu este începător, nu se pune problema. Nu este primul botez. Aşteptăm să vedem ce spun şi medicii. Dacă s-ar fi întâmplat ceva la scufundare, copilul n-ar plâns”, a declarat Doru Budeanu.

Polițiștii au deschis un dosar penal în rem pentru vătămare corporală din culpă, pentru a stabili astfel modul în care s-a produs acest incident cumplit.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni