Baietelul care a contrazis stiinta. S-a nascut fara creier, insa poate vorbi si chiar merge la scoala | Demamici.ro

Noah Wall este baietelul care a contrazis stiinta. Atunci cand s-a nascut, nu avea creier aproape deloc astfel ca nimeni nu-i dadea sansa la viata. Patru ani mai tarziu, baietelul este inca printre noi, contrazicand toate parerile expertilor.

Noah este paralizat de la piept in jos, insa duce o viata aproape normala si contrar asteptarilor, creierul lui a ajuns aproape la dimensiuni normale, socand pe toata lumea.

Dupa ce s-a nascut, lui Noah nu i s-a dat sansa la viata, iar medicii nu au crezut ca va supravietui, fiindca avea doar 2% din creier, astfel ca nu avea cum sa se dezvolte normal.

Potrivit Mirror, atunci cand Noah era in pantecul mamei, a dezvoltat o complicatie numita spina bifida. Practic, craniul i s-a umplut cu un lichid care i-a strivit creierul. Parintii lui au fost indemnati spre avort, insa acestia au refuzat vehement.

Dupa ce s-a nascut, lui Noah i s-a montat un dispozitiv pentru a i se drena lichidul acumulat in creier. Parintii acestuia, Shelly si Rob, au cumparat un sicriu pentru bebelusul lor, pentru ca medicii le spuneau incontinuu ca Noah o sa moara, insa nu si-au pierdut speranta.

Dupa nastere l-au luat acasa si l-au ingrijit in fiecare minut, nescapandu-l din ochi o clipa: „Nu ne-am gandit niciodata la o întrerupere de sarcina si tot ce-am vrut a fost sa-i oferim o sansa la viata. Cel mai greu a fost cand am discutat despre funeralii si donarea organelor,” a spus mama acestuia, conform The Luminary.

Insa ca printr-o minune, creierul lui Noah a inceput sa creasca si sa se dezvolte, iar un RMN efectuat cand acesta avea trei ani a dezvaluit ca atunci creierul lui era la 80% din dimensiunea normala. Parintii l-au impulsionat si mai mult si l-au implicat in tot felul de activati care sa ajute la dezvoltarea neurologica.

Neurochirurgul care se ocupa de Noah, medicul Claire Nicholson de la Spitalul Newcastle’s Great North Children’s, a spus ca este „un copil remarcabil”.

Noah are in prezent cinci ani si a invatat sa citeasca, sa scrie, poate sa numere si chiar merge la scoala, alaturi de alti copii de varsta lui. Creierul lui se dezvolta incontinuu, in pofida tuturor asteptarilor. Noah a fost supus si la cateva interventii chirurgicale la sold, pentru ca intr-o buna zi sa poata merge pe picioarele lui.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni