Comisia pentru protectia consumatorului a emis un avertisment privind un leagan Fisher-Price dupa ce 10 copii au murit | Demamici.ro

Comisia pentru protectia consumatorului cere consumatorilor sa nu mai foloseasca un leagan Fisher-Price daca bebelusii au inceput sa se rostogoleasca. Mai multi copii au murit.

Vinei, 05.04.2019, Comisia pentru protectia consumatorului si reprezentantii Fisher-Price au emis o avertizare in legatura cu leaganul Rock’n Play dupa ce au fost consemnate 10 decese ale bebelusilor din 2015 pana in prezent.

Copiii, care aveau 3 luni sau mai mult, s-au rostogolit de pe spate pe burta sau pe parti, sustine Comisia.

Avertizarea nu detaliaza cauza care a stat la baza deceselor. Ultimul deces a avut loc luna trecuta, a declarat Patty Davis, purtatorul de cuvant CPSC. Nu se stie cu exactitate cand au avut loc celelalte decese.

CPSC recomanda consumatorilor sa inceteze sa utilizeze acest model de leagan daca copiii au trecut de varsta de 3 luni sau au inceput sa se rostogoleasca. Comisia investigheaza produsul. „Daca se dovedeste ca produsul trebuie sa fie retras de pe piata, vom face acest lucru”, a declarat Davis, potrivit CNN.

Producatorul Fisher-Price a avertizat consumatorii sa inceteze sa utilizeze produsul daca bebelusii se pot rostogoli intrucat exista riscul sa cada din leagan.

„Decesele produse au demonstrat faptul ca unii parinti continua sa-si puna bebelusii in leagan cu toate ca acestia au invatat sa se rostogoleasca. De asemenea, micutii nu erau asigurati cu centurile de siguranta in 3 puncte”, se arata in avertisment.

Chuck Scothon, general manager la Fisher-Price, a comentat pe baza avertismentului emis de Comisia pentru Protectia Consumatorului spunand ca leaganul „indeplineste toate cerintele de siguranta”.

„Moartea unui copil este o tragedie inimaginabila”, a adaugat Scothon. „Fisher-Price si fiecare dintre angajatii nostri ne asumam responsabilitatea de a face parte din familia dumneavoastra si incercam sa va castigam increderea in fiecare zi”, a adaugat Chuck Scothon.

Gigantul Fisher-Price a mai fost in prim plan in anul 2007 cand aproape un milion de jucarii fabricate in China au fost retrase de pe piata.

Vopseaua folosita pe acestea continea prea mult plumb. Reprezentantii companiei au declarat la acea vreme ca fabrica din China a folosit o vopsea neaprobata, incalcand standardele de siguranta.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână