Asa arata corpul femeii la cateva zile dupa nastere. Cu pruncii la piept, cu burta mare, cu lenjerie de unica folosinta | Demamici.ro

Timp de 9 luni corpul femeii devine gazda celei mai de pret fiinte. S-a transformat, s-a contorsionat, s-a latit, marit, extins pentru a face loc micutului omulet care de la zi la zi se facea tot mai mare si mai mare. Inima a pompat sange cat pentru 2, sanii s-au umflat si s-au pregatit pentru alaptare.

Hormonii au luat-o razna, odata cu silueta perfecta pe care o aveai inainte de sarcina.

Orice femeie trebuie sa-si asume si sa constientizeze ca o sarcina vine la pachet cu anumite transformari, insa ele nu sunt ireversibile. Asa cum 9 luni, corpul se transforma radical, in alte 9 luni isi poate reveni la forma initiala.

Cert este ca aceasta revenire nu se produce peste noapte. La o zi, doua dupa nastere, burta va arata ca intr-o luna avansata de sarcina, soldurile vor fi mai late, sanii plini. Cateva mamici au avut curajul sa se expuna in lenjerie intima la doar cateva zile dupa ce si-au adus pe lume minunile.

„Aceasta nu este genul de imagine pe care sa o faci publica pentru a arata cum si-a revenit corpul dupa doar o zi de la nastere. Cand societatea ne prezinta, promoveaza un anumit tip de silueta dupa nastere, tindem sa credem ca problema este la noi, la cele care imediat dupa ce-am adus un copil pe lume inca purtam hainele pe care le imbracam cand eram insarcinate in 7 luni.

Corpul meu a muncit din greu 9 luni pentru a creste un bebelus si e nevoie de la fel de multa munca pentru a-si reveni la forma de dinainte de nastere. Nu vreau sa pun o presiune exagerata pe umerii mei si am decis sa sarbatoresc aceasta decizie facand publica fotografia asta.

Chiloti de unica folosinta, o burta umflata, dar ceea ce conteaza de fapt este ca noi femeile avem niste corpuri uimitoare care pot crea viata”.

„Poza facuta a 3-a zi dupa nastere. Nu va voi spune cat de mult sau putin am luat in greutate in timpul nasterii. Nu voi vorbi despre cat de repede am ajuns la greutatea de dinainte de sarcina si nici la cat timp am reusit sa intru in vechii blugi. De ce?

Pentru ca greutatea nu este un indicator pe care sa-l poti controla 100% in timpul nasterii. Nu vreau sa adaug si mai multa presiune decat cea pe care societatea o arunca pe umerii femeilor al caror corp a trecut printr-o transformare uluitoare timp de 9 luni.

Si ce e cel mai important este ca nu vreau sa vorbesc despre greutate pentru ca nu vreau sa reduc acest miracol al creatiei, al nasterii, al unei vieti noi la un numar. Femeile sunt mult mai mult decat atat. Eu sunt mult mai mult decat atat”.

Citeste si:

CE NU-TI SPUNE NIMENI INAINTE SA NASTI. O TANARA MAMICA, DESPRE SACRIFICIUL MAMELOR: “NIMENI NU MI-A SPUS CA VOI PLANGE ORE IN SIR!” | DEMAMICI.RO

A NASCUT O FETITA MOARTA LA 37 DE SAPTAMANI SI A PIERDUT ALTE 2 SARCINI PANA A FOST DIAGNOSTICATA CU TROMBOFILIE! CE MESAJ A TRANSMIS DIANA MARIA CATRE VIITOARELE MAMICI | DEMAMICI.RO

I-A MURIT COPILUL IN BURTICA LA 37 DE SAPTAMANI! GABRIELA A IMPARTASIT POVESTEA DUREROASA PRIN CARE A TRECUT | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni