Andrei, abandonat de părinți, își vinde tablourile ca să-și cumpere ghete și haine de iarnă: „Voi oferi picturi, să nu creadă că cerșesc” | Demamici.ro

Andrei, abandonat de părinți, își vinde tablourile ca să-și cumpere ghete și haine de iarnă: „Voi oferi picturi, să nu creadă că cerșesc”. Andrei Marian Lupșa a cucerit inimile tuturor atunci când la vârsta de 12 ani avea să-și deschidă primul vernisaj.
Extrem de talentat, copilul și-a urmat pasiunea de suflet, în ciuda dificultăților cunoscute de mic.

Părinții îl țineau flămând și neîngrijit, iar la vârsta de 6 ani a fost preluat și crescut de o asistentă socială din Bârlad.

Andrei, abandonat de părinți, își vinde tablourile ca să-și cumpere ghete și haine de iarnă

Acum, însă, mama Francesca, așa cum o numește Andrei, se descurcă și ea greu, iar sănătatea precară o împiedică să îi ofere prea multe băiatului.

Andrei a împlinit vârsta majoratului și vrea să-și ia singur viața în mâini. Pictura e cea în care și-a găsit nădejdea.

Andrei își vinde tablourile pentru a putea să-și cumpere măcar haine de iarnă.

Elev în clasa a XII-a, la Liceul Tehnologic „A.I.Cuza”, Andrei Marian Lupșa vrea să dea admitere la un Centru Național de Transporturi Feroviare pentru a ajunge mecanic de locomotivă.

Însă e greu să pornești pe drumul vieții fără niciun sprijin. Andrei a anunțat că își dorește să își vândă tablourile pentru a face rost de bani de meditații și să-și cumpere ceva potrivit de îmbrăcat pentru iarna aceasta.

„Aș dori mult să mă pregătesc pentru Bac și admitere la Centrul Național de Instruire și Calificare Feroviară, pentru a ajunge mecanic de locomotivă. Pictura este o pasiune, dar meseria pe care o îndrăgesc aceasta este, mecanic de locomotivă. Voi oferi celor care vor să mă ajute picturi, pentru ca să nu creadă că cerșesc. Nu. Eu ofer munca mea, pentru ajutorul lor.”, a spus Andrei Lupșa pentru vremeanoua.ro.

Nu vrea să cerșească

Adolescentul, care în urmă cu 6 ani era prezent la prima lui expoziție de pictură, își dorește să își redirecționeze acum talentul pentru a-l ajuta să facă un nou salt. Așa că s-a oferit să-și vândă picturile, iar astfel să fie și el ajutat.

„Da, vreau și să-mi iau ceva de îmbrăcat și de încălțat, pentru iarnă, că nu mai am… Mama care mă crește, Francisca, este bolnavă, nu pot să cer prea mult. De aceea aș vrea să ofer tablorile mele, contra 100 lei pe tablou, ca să-mi asigur și haine groase și o pereche de ghete pentru iarnă”, a spus timid Andrei Marian Lupșa.

Toți cei care vor să-l ajute pe Andrei îl pot contacta telefonic la numărul de telefon: 0775339025.

Vezi si: Un copil cu autism a construit cea mai mare replica a Titanicului din piese de Lego in 700 de ore | Demamici.ro

Vezi si: Fetita geniu, nascuta cu o boala grava. Studiaza deja la Universitate, dar copiii rad de ea si o arata cu degetul | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

o zi

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

o zi

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

3 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni