Știri interne

Alma, fetița genială din Cluj. La 7 ani reprezintă România la finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma | Demamici.ro

Alma, fetița genială din Cluj. La 7 ani reprezintă România la finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma. O fetiță de 7 ani din Cluj-Napoca este singura elevă din România care a reușit performanța de a se califica la finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză, pentru categoria de vârstă 9-11 ani.

O cheamă Alma Păulescu, dar i se mai spune și „micul geniu din Cluj”. Este elevă la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, clasa IB, în clasa prof.dr. înv. primar Lenuța Popovici.

Fetița abia intrată în banca școlii a ajuns să-și reprezinte țara la o olimpiadă internațională adresată unei categorii cu mult peste vârsta ei.
Potrivit monitorulcj.ro, concursul a avut 3 probe: reading, writing și listening, iar la toate a obținut punctaj maxim.

În primă fază, Alma s-a clasat pe primul loc pe țară la Olimpiada de Limba Engleză, categoria 9-11 ani, iar ulterior, a participat și la semifinala internațională.
Acolo, ea a concurat cu alți 1636 de copii din peste 50 de țări, și a reușit să obțină chiar și așa punctajul maxim (singura din România) și să se califice astfel direct la finala mondială, sărind peste etapa regională „Regional Qualifiers”.

Alma, fetița genială din Cluj. La 7 ani reprezintă România la finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma

„Au fost mai mulți copii din România, dar ea a fost singura care s-a calificat la finala mondială, care va avea loc săptămâna aceasta la Roma. Suntem «pe picior» de a ne face bagajele”, a relatat, pentru monitorulcj.ro, Mihaela Păsculescu, mama Almei.

Alma, fetița genială din Cluj, știe să citească în limba engleză încă de la vârsta de 4 ani

Pentru Alma, pasiunea pentru limba engleză a început de la o vârstă fragedă, iar părinții fetei au avut și ei un rol important în acest demers.
Fetița are una dintre bunici, dar și alte rude în America, iar din acest motiv, ea a fost familiarizată cu limba engleză de mică.

„Ne-am gândit că va merge în America. N-am vrut să vorbească doar cu verișorii și să nu înțeleagă nimic din ce vorbesc ceilalți”, a mai relatat mama fetiței pentru publicația citată. Însă dorința părinților nu ar fi adus rezultate, fără munca și efortul depuse de Alma. După multe ore de studiu, ea a reușit încă de la o vârstă fragedă să scrie și să citească.

„Ea citește foarte mult și scrie. De acolo a pornit totul. Engleza pentru ea e limba maternă, dar cu multă muncă în spate. Ea la 4 ani și jumătate citea deja în engleză.”

La olimpiadă, micuța nu a avut nicio emoție, ba chiar s-a simțit ca peștele în apă. „La vârsta aceasta ea nu a simțit că e ceva foarte greu. Nici măcar când s-a bucurat de reușită nu știa exact ce înseamnă că merge la o finală mondială.”

Vezi și: Iustin, un băiețel de 7 ani din Iași, a devenit cel mai bun jucător de șah din lume. Bunicul l-a învățat să joace, înainte să moară | Demamici.ro

Vezi și: Printre geniile lumii la 7 ani. Robert are o minte care il situeaza in 1% din populatia lumii VIDEO | Demamici.ro

Citeste si: Inteligenta copilului – de la cine o mosteneste! Parerea specialistilor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni