Știri externe

Un băiețel de 4 ani a sunat la Urgențe și și-a salvat mama la timp, ca un erou. Femeia și-a pierdut cunoștința | Demamici.ro

Un băiețel de 4 ani a sunat la Urgențe și și-a salvat mama la timp, ca un erou. Femeia și-a pierdut cunoștința. Un băiețel de doar 4 ani a dat dovadă de eroism și de o tărie ieșită din comun, în fața unei situații de criză.

Mama băiatului a suferit un episod de convulsie chiar sub ochii copilului ei, iar micuțul Monty a reușit să sune la numărul de urgență și să își salveze mama la timp.

Un băiețel de 4 ani din nordul Tasmaniei, Australia, și-a salvat mama dintr-o situație de criză, după ce recent femeia îl învățase cum să sune la numărul de Urgențe atunci când are nevoie.

La câteva zile după ce Monty memorase ce are de făcut în situații de urgență, Wendy Cocker, mama lui, a început să acuze stări de rău.
Femeia, asistentă de meserie, s-a simțit tot mai slăbită, iar ulterior a intrat în convulsii și și-a pierdut cunoștința.

„Nu mă simțeam prea bine și voiam să îl sun pe soțul meu, însă până când să ajung la telefon mi-am pierdut cunoștința”, a declarat presei Wendy Cocker.

Monty nu a stat mult pe gânduri în clipa în care a văzut că mama lui nu se simte bine și a pus în aplicare ceea ce îl învățase femeia. A pus mâna pe telefon și a tastat 000 (n.r. numărul de Urgențe din Australia).

„În doar câteva minute, ajunsesem să mă simt din ce în ce mai rău. L-am văzut pe Monty cum a tastat trei de 0 și cam asta este tot ce îmi mai aduc aminte. Când am deschis ochii eram deja în ambulanță”.

În apelul telefonic, băiețelul le-a spus operatorilor de la Urgențe că „mama a căzut din picioare”.

Un băiețel de 4 ani a sunat la Urgențe și și-a salvat mama la timp. Învață-ți copilul să sune la Urgențe. Poate fi o idee salvatoare

Pentru Wendy, ideea de a-și învăța copilul să sune la Urgențe s-a dovedit a fi una salvatoare.

În plus, pe fondul problemelor de sănătate cu care se confrunta uneori, mămica și-a încurajat cu atât mai mult copilul să ia atitudine în situații de urgență.
Wendy l-a învățat pe Monty cum să cheme o Salvare atât de pe un telefon fără parolă, dar și de pe unul cu parolă.

„El este micul meu erou. Cu siguranță a salvat ziua. E super special și un băiețel tare isteț. Bunica lui a venit în vizită de curând pe la noi și a strigat după el prin casă: <<Unde e supereroul meu?>>, iar răspunsul lui a fost: <<Ah, nu… nu sunt un supererou. Sunt doar un erou>>”, a mai povestit ea amuzată.

Vezi și: Un băiețel de 5 ani și-a salvat mama din comă diabetică. Copilul a tastat numărul de urgență văzut pe o ambulanță de jucărie | Demamici.ro

Vezi si: Erou la 5 ani. Si-a salvat sora dintr-un incendiu si s-a intors dupa caine | Demamici.ro

Vezi si: Și-a salvat sora din colții unui câine, iar acum își poartă cicatricea ca un supererou. „Dacă cineva va muri, am crezut că ar trebui să fiu eu” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

23 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni