Știri interne

O femeie de 40 de ani din Piatra Neamț a născut în toaleta unui magazin alimentar. Nu știa că e însărcinată | Demamici.ro

A născut în toaleta unui magazin alimentar. O femeie în vârstă de 40 de ani a născut în toaleta unui magazin alimentar din Piatra Neamț. Femeia a adus pe lume un băiețel de aproximativ 3 kilograme, potrivit informațiilor furnizate de hotnews.ro.

Din primele amănunte, mama copilului și-a adus pe lume băiețelul fără ca măcar să știe că este însărcinată. Travaliul femeii a apărut atunci când nu doar că se aștepta mai puțin, dar nu bănuia nicio clipă că poartă în pântece un bebeluș.

„Sarcina nu era luată în evidenţă. Pacienta susţine că nu ştia că este însărcinată. A născut în toaleta „Cherhana Precista” un copil de sex masculin, de aproximativ 3 kilograme”, au declarat reprezentanţi ai SAJ Neamţ.

Atât mama, cât și copilul, au fost preluați de un echipaj medical și transportați imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, secţia Obstetrică-Ginecologie.

A născut în toaleta unui magazin alimentar. Sarcina criptică, un fenomen rar. De ce unele femei nu știu că sunt însărcinate

A născut în toaleta unui magazin alimentar. O astfel de sarcină ascunsă, precum cea a femeii din Piatra Neamț, este o condiție rară și poartă denumirea de sarcină criptică.
În astfel de cazuri, femeia poate avea sau nu simptom specifice sarcinii, însă multe dintre acestea pot fi puse și pe seama stresului, fără o confirmare făcută în urma unui test de sarcină sau ale unor analize.

În cazul femeilor însărcinate, hormonul responsabil de detectarea sarcinii (HCG – gonadotropina corionică umană) prezintă variații la proba de sânge sau urină.
Astfel, o femeie care nu este însărcinată va avea o valoare aproximatimă de 5,0 mIU/ml, în timp ce odată cu sarcina această valorea a HCG crește până la 25 mIU/ml.
În cazul sarcinii criptice, nivelurile gonadotropinei corionice umane rămân la fel de scăzute, iar astfel un test de sarcină va arăta un rezultat negativ, chiar și în prezența sarcinii.

Sindromul sarcinii criptice poate fi influențat de mai mulți factori, printre care:

  • dezechilibre hormonale
  • fertilitate scăzută
  • perimenopauză
  • activitatea sportivă dusă la extrem

O sarcină criptică nu este periculoasă, însă poate deveni din cauza faptului că femeia care nu știe că este nu merge la controale medicale, nu are grijă de stilul ei de viață și implicit de făt.

FOTO SIMBOL

Vezi și: A aflat ca este insarcinata cand a vazut capul copilului iesind. Ce este sarcina criptica | Demamici.ro

Vezi și: O adolescenta s-a trezit din coma dupa 4 zile si a aflat ca a nascut. Tanara nu stia ca este insarcinata | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

13 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni