Povești de mămici

A aflat ca este insarcinata cand a vazut capul copilului iesind. Ce este sarcina criptica | Demamici.ro

Sute de femei nasc anual in Marea Britanie fara sa fi stiut ca erau insarcinate. Klara Dollan a fost una dintre cele care a experimentat o asa-zisa sarcina criptica.

Aceasta a spus pentru BBC Radio 5 Live’s Nihal Arthanayake despre o zi care a inceput in mod obisnuit si s-a finalizat devenind mama.

Sarcina criptica: „Am avut doua secunde sa ma pregatesc”

„Era luni dimineata. M-am trezit la 04:00 cu cele mai ingrozitoare crampe menstruale pe care le-am avut in viata mea. Am luat pilula contraceptiva in mod constant in ultimele sase luni, fara intreruperi. Am crezut ca urmeaza sa vina menstruatia cu o razbunare. Mi-am zis ca de ce trebuie sa vina chiar in prima zi la noul job?

Mama mi-a dat niste paracetamol si a spus: „Trebuie sa pleci, fugi”. Durerile erau lente si durau jumatate de minut. Nu am experimentat asa ceva niciodata.

Cand am ajuns la birou, durerea m-a coplesit si imi amintesc ca un creion l-am rupt cu dintii in gura, iar unghiile mele au lasat urme in agenda. M-am intors catre seful meu si i-am spus: „Trebuie sa plec, nu ma simt prea bine”. Asa ca am plecat.

Cand am ajuns acasa, am cautat in geanta insa nu aveam cheile acolo. Asa ca am sunat un lacatus. Le lua doua ore ca sa vina. Am inceput sa ma plimb in jur pentru ca asta ma ajuta cu durerile. Am inceput sa ma gandesc la orice.

M-am gandit la intalnirile mele, insa asta ar fi imposibil, ar insemna sa fiu insarcinata in noua luni. Lacatusul a sosit si eram chiar disperata. A spus: „Va trebui sa rup usa”. Am intrat in casa, m-am schimbat in pijamale, insa singurul loc in care ma simteam confortabil era toaleta.

In acel moment, durerea incepea sa fie si mai mare si am inceput sa tip. Proprietarul cladirii m-a auzit. Am spus: „Cheama ambulanta, ceva nu este deloc in regula cu mine”.

In acel moment sangeram, insa putin. Acesta nu stia ce sa faca asa ca a batut in usa vecinei mele, care lucra de acasa. Nu am intalnit-o niciodata pana atunci. A intrat in dormitorul meu si m-a gasit pe jumatate goala pe toaleta. I-am spus ca este posibil sa am un avort spontan.

Vecina mea a chemat ambulanta. Atunci corpul meu a cedat complet. Am impins si impins si atunci am vazut un cap care iesea afara. Corpul imi zicea sa scot durerea afara. Asa ca am impins si asa a venit pe lume fiica mea, Amelia. S-a nascut la sfarsitul sarcinii, dupa fix noua luni, tipand. Plangea si asta faceam si eu.

Am cedat complet. Oamenii se pregatesc sa devina parinti. Eu am avut doua secunde sa-mi dau seama ce se intampla cu mine si ce ar trebui sa fac. Chiar m-am gandit sa ascund totul. Ambulanta a sosti si patru paramedici se aflau in mica mea baie.

Au luat copilul pentru a-l verifica, l-au sters si au taiat cordonul ombilical. Avea 3.2 kilograme. Dupa aceea am fost duse in doua ambulante separate la spital.

Cel mai mult m-am gandit cum o sa intretin acest copil si cum de am ratat toate semnele. Eram mai slaba decat sunt acum, nu am avut dureri de spate, am avut doua menstruatii, care erau mai mult un spotting pe toata perioada sarcinii.

Am luat pilula contraceptiva timp de sase luni si am incetat sa le iau cu doar doua saptamani inainte ca Amelia sa se nasca. Placenta a fost invers pozitionata, asa ca nu am simtit loviturile Ameliei.

Oamenii au spus: „Este complet fals, a inventat totul”. Nu as putea sa fac asta pentru ca sanatatea este riscanta si copilul ar fi in pericol. Cu siguranta nu-i voi ascunde Ameliei povestea nasterii ei. Cand va veni timpul, o sa-i povestesc tot. Viata nu a fost niciodata mai buna. Totul s-a imbunatatit dupa ce Amelia s-a nascut” a spus Klara, potrivit CNN.

Ce este o sarcina criptica

  • Termen folosit atunci cand o femeie nu stie ca este insarcinata – multe femei nu stiu acest lucru pana cand intra in travaliu;
  • Aproximativ una din 2500 de sarcini este criptica;
  • Unele cazuri sunt asociate cu o perioada de stres atunci cand o femeie nu are, sau nu experimenteaza semnele uzuale de sarcina;
  • Chair si femeile care au menstruatie neregulata sau absenta pot experimenta simptome de sarcina.
Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână