A adus pe lume o fetita de 5,72 kg: „Credeam ca am gemeni!” | Demamici.ro

A adus pe lume o fetita de 5,72 kg: „Credeam ca am gemeni!” O mama de 36 de ani a adus pe lume un bebelus urias. Copilul a cantarit la nastere 5720 de grame si a avut o lungime de 54 de centimetri.

Este un adevarat record pentru al maternitatii in care a venit pe lume, fiind cel mai voinic bebelus nascut aici.

Recordul s-a inregistrat la o maternitate din Brazilia. Micuta Gabrielly a intrecut cu aproape un kilogram bebelusul care inregistrase anterior recordul.

„A fost un soc initial. Nu ma asteptam sa imi fie chiar greu sa o tin in brate in prima zi in care s-a nascut. Era atat de mare.

Medicul mi-a spus ca nu a mai vazut niciodata un bebelus atat de mare la ecografie si chiar ii subestimase greutatea reala a fetitei. Eu ma bucur ca e sanatoasa. Gabrielly e un copil minunat”, a declarat Maira Trevisan reporterilor curiosi sa afle despre cazul ei.

A adus pe lume o fetita de 5,72 kg: „Credeam ca am gemeni!”

Gabrielly, fetita de aproape 6 kilograme, a venit pe lume la spitalul „Cascavel University Hospital” din Parana, sudul Braziliei. Micuta a avut nevoie de 8 zile de spitalizare din cauza problemelor de sanatate pe care le-a intampinat din cauza greutatii mari pe care a avut-o la nastere.

Maira, in varsta de 36 de ani, mama a inca 3 copii, a dezvaluit jurnalistilor ca doctorii i-au facut o ecografie cu doua ore inainte de cezariana, insa cadrele medicale nu si-au dat seama ca bebelusul e chiar atat de mare.

„Asistentele o pozau incontinuu pe Gabrielly. A devenit o celebritate in spital. Nimeni nu mai vazuse un nou-nascut atat de mare”, a adaugat mama. Femeia a pus 11 kilograme in timpul sarcinii, plecand de la 79 de kg.

„Mi-a crescut burta foarte repede. La inceput am crezut ca aveam gemeni. La sase luni de sarcina, Gabrielly cantarea deja 1,9 kg ecografic. In mod normal, un copil la acea perioada trebuia sa aiba in jur de 600 de grame”, a spus Maira.

Din cauza greutatii sale, fetita a fost nevoita sa petreaca 8 zile in incubator. „Primele trei zile nu am putut sa o alaptez pentru ca avea dificultati in a respira si avea nevoie de oxigen. Acum o alaptez fara probleme”, a declarat mama fetitei. Gabrielly a fost externata dupa ce medicii s-au asigurat ca micuta nu mai are nicio problema de sanatate.

Vezi si: Nou nascut de 6,9 kg a intrecut toate recordurile maternitatii din New York! Mama mai are 2 copii | Demamici.ro

Un bebelus din Noua Zeelanda a avut la nastere 7,39 kg

In 2017, o femeie din Wellington, Noua Zeelanda, a adus pe lume un bebelus care a avut la nastere dimensiunile pe care le au in mod normal copiii de 5-6 luni.

Baiatul a avut 57 cm si 7,39 kg si este cel mai mare bebelus care s-a nascut vreodata in Noua Zeelanda. Copilul a fost nascut prin cezariana. Baietelul mai are un frate care a avut la nastere 5,3 kg.

Greutatea la nastere a bebelusului, influentata de genele transmise de mama

Genele mamei joaca un rol foarte important in ceea ce priveste greutatea copilului. Astfel, mama contribuie cu extra-gene (numite ADN mitocondrial – ADN-ul acesta este mostenit exclusiv pe linie materna) care influenteaza greutatea bebelusului la nastere.

Cu alte cuvinte, greutatea pe care mama a avut-o la nastere poate constitui un factor determinant in greutatea pe care bebelusul o va avea la nastere. Asadar, daca ai avut o greutate mare la nastere, e foarte posibil sa aduci pe lume un bebelus mai dolofan.

Greutatea mamei din timpul sarcinii influenteaza greutatea la nastere a bebelusului?

sursa

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni