5 motive pentru care bebelusii nascuti in mai sunt speciali – potrivit stiintei | Demamici.ro

Daca ati devenit mame in luna mai sau urmeaza sa va aduceti pe lume copiii in aceasta luna, aveti numai motive de bucurie. Studiile desfasurate de-a lungul timpului arata ca bebelusii nascuti in mai sunt norocosi, optimisti si plini de energie.

Bebelusii nascuti in mai sunt norocosi

Potrivit unui studiu din 2004 care a avut ca esantion 40.000 de subiecti, copiii nascuti in mai sunt mai norocosi decat cei care vin pe lume in oricare alta luna a anului. Acest lucru a fost explicat de catre psihologul britanic, Richard Wiseman, conducatorul studiului.

Potrivit omului de stiinta, asa zisul „noroc” s-ar putea datora interactiunii dintre parinti si copii care ar fi diferita in acest anotimp, in comparatie cu interactiunea din timpul iernii sau verii.

Pentru ca foarte multi copii nascuti in mai sunt in zodia taurului, norocul ii va insoti si in viata profesionala. Harnici si perseverenti, taurii nu vor renunta usor la ceea ce-si propun. De cele mai multe ori, nativii din aceasta zodie reusesc sa-si puna in practica ambitiile si cunosc satisfactiile materiale.

Sunt mai optimisti

O alta cercetare desfasurata pe un esantion de 30.000 de persoane a scos in evidenta faptul ca persoanele nascute in mai au o perspectiva mai optimista asupra vietii decat cei nascuti in alte luni ale anului. Un alt studiu din 2011 si publicat in „Journal of Affective Disorders” a ajuns la aceeasi concluzie.

Jayanti Chotai, psiholog suedez, sustine ca Taurii si Gemenii sunt mai optimisti datorita faptului ca ziua se mareste, iar numarul mai mare de ore pline de lumina soarelui favorizeaza secretia de dopamina, neurotransmitatorul care controleaza centrul placerii si al recompensei.

Adorm foarte tarziu noaptea

Un studiu din 2009 si publicat in jurnalul „Sleep” a demonstrat ca bebelusii nascuti primavara si vara au mai multe sanse de a deveni „pasari de noapte” decat cei care vin pe lume toamna sau iarna. Pe de alta parte, faptul ca se pun la somn la ore tarzii nu inseamna neaparat si ca se vor trezi tarziu dimineata.

Au mai putine sanse sa dezvolte boli respiratorii

Un studiu din 2015, publicat in „Journal of the American Medical Informatics Association”, arata ca bebelusii nascuti in luna mai sunt mai bine protejati impotriva bolilor respiratorii decat cei nascuti in alte luni ale anului.

Au mai putine sanse sa sufere de alergii

Copiii nascuti toamna sau iarna au sanse mai mari sa se confrunte cu diferite tipuri de alergii, insa cei care vin pe lume primavara sunt mai protejati impotriva lor.

Un studiu desfasurat de Universitatea South Hampton a concluzionat ca bebelusii nascuti in mai nu vor avea prea multe batai de cap cu probleme de sanatate precum astmul, eczemele sau alergiile.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână