Știri

21 de copii din Belgia cu vârste între 7 şi 12 ani au primit din greşeală vaccinul Moderna | Demamici.ro

Copii au primit din greşeală vaccinul Moderna. Incidentul s-a petrecut miercuri, 2 februarie, la un centru de vaccinare din regiunea Flandra (nord), au informat sâmbătă mass media belgiene.

Reprezentanţii centrului au luat deja legătura cu părinţii a 19 din cei 21 de copii afectaţi pentru a-i informa în legătură cu eroarea făcută, prima de acest fel, potrivit agenţiei de sănătate din Flandra.

Conform acestei autorităţi sanitare, minorii nu se află în situaţie de risc, deoarece – spun ele – vaccinul Moderna oferă acelaşi nivel de protecţie ca Pfizer, care este vaccinul pe care ar fi trebuit de fapt să-l primească minorii şi care a fost autorizat de EMA pentru această categorie de vârstă, conform agerpres.ro.

Cu toate acestea, agenţia de sănătate din Flandra a atras atenţia familiilor ca în următoarele săptămâni să urmărească eventuale efecte secundare, în cazul în care acestea ar apărea.

EMA încă evaluează posibilitatea administrării vaccinului Moderna pentru copiii cu vârstele între 6 şi 11 ani, după ce a autorizat folosirea acestui vaccin pentru cei de peste 12 ani.

Copii au primit din greşeală vaccinul Moderna. Vaccinare copii în România

Aproape 3.500 de copii cu vârsta între 5 și 11 ani s-au programat pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinarea copiilor din această grupă a început luna trecută în România, în 220 de cabinete pediatrice distribuite pe întreg teritoriul țării. 3.435 de copii din grupa de vârstă 5-11 ani s-au programat deja la vaccinare, cu o zi înainte de startul campaniei, arată datele transmise de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, conform hotnews.ro.

Copii au primit din greşeală vaccinul Moderna. Vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor mai mici de 12 ani din România se face cu singurul vaccin aprobat în acest moment pentru această grupă de vârstă – Comirnaty, vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Vaccinarea copiilor se va face însă cu un vaccin pediatric, un alt tip de vaccin decât cel folosit pentru adulți.

Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani se face în cabinete de vaccinare organizate în centre de vaccinare – vorbim doar despre centre de vaccinare care folosesc vaccin Pfizer. În platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

De asemenea, vaccinarea se va putea face și în cabinetele medicilor de familie care administrează vaccin pediatric Pfizer.

Autor: Loredana Dumitrașcu

În prezent sunt de profesie mămică full time, însă la bază sunt jurnalist. De când am o minunăție de fetiță, am experimentat și nișa de parenting. Recunosc că îmi place foarte mult, de aceea, doresc să împărtășesc cu toate mămicile din experiența mea.

Pentru că sunt îndrăgostită până peste cap de minunăția mea de copil, i-am făcut o pagină de Instagram, Micuța marchiză, unde țin legătura cu mămicile din mediul online. Acolo postăm tot ce facem împreună în fiecare zi și vă așteptăm și pe voi.

Share

Articole recente

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

23 de ore

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni