207 cazuri noi de rujeola, in ultima saptamana. Care sunt cele mai afectate judete | Demamici.ro

In ultima saptamana, 207 cazuri noi de rujeola au fost confirmate in 19 judete si in Bucuresti. Astfel se face ca numarul total al imbolnavirilor a ajuns la 17.340, dintre care 64 de decese.

Cifrele au fost furnizate de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), potrivit stirileprotv.ro. De pe 10 pe 14 iunie, 207 cazuri noi au fost raportate in 19 judete ale tarii si in Capitala.

Situatia pe judete:

In Suceava au fost raportate 67 de cazuri, în Neamţ – 42, în Sălaj – 19, în Harghita – 16, în Bacău şi Bihor – câte 12, în Iaşi – şase, în Dolj – cinci, în Braşov, Constanţa, Bucureşti şi Teleorman – câte patru, în Maramureş – trei, în Argeş şi Galaţi – câte două, iar în Buzău, Cluj, Ialomiţa, Mehedinţi şi Tulcea – câte un caz.

Ce este rujeola?

Rujeola sau pojarul, asa cum este numita cel mai des aceasta boala in Romania, este o boala a copilariei, care se produce in urma contactarii unui virus. Daca in trecut boala era extrem de frecventa, in ziua de azi se poate preveni usor cu ajutorul unui vaccin.

Persoanele care nu se vaccineaza reprezinta un risc pentru ceilalti. Astfel, 9 din 10 persoane nevaccinate care stau in imediata apropiere a persoanei infectate se vor infecta la randul lor. Insa la copiii mici este mult mai grav, fiindca pojarul poate duce la deces.

Vezi toate informatiile despre rujeola AICI!

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni