12 bebelusi infectati cu stafilococul auriu! Controale drastice in maternitatile private si de stat | Demamici.ro

Se fac controale drastice in toate maternitatile din Capitala, totul dupa ce mai multi bebelusi au fost infectati cu stafilococul auriu, rezistent la antibiotice. 12 bebelusi au fost diagnosticati cu stafilococ auriu meticilino rezistent in diferite culturi, insa mai multi bebelusi sunt internati pentru investigatii. Rezultatele analizelor sunt gata la 48 de ore de la recoltare. In total vorbim despre 17 cazuri potentiale de infectare cu stafilococ auriu.

Toti copilasii infectati s-au nascut la maternitatea Giulesti din Bucuresti, dar reprezentantii unitatii sustin ca micutii au plecat sanatosi de la ei. Parintii bebelusilor s-au alertat in momentul in care corpul copiilor a fost invadat de eruptii cutanate si prezentau complicatii respiratorii si s-au prezentat de urgenta la Spitalul Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitala.

Toate cazurile au fost raportate Directiei de Sanatate Publica din Bucuresti.

Punctul de vedere al Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie Panait Sarbu (Maternitatea Giulesti)

Intr-un comunicat, reprezentantii unitatii resping acuzatiile care se aduc Maternitatii Giulesti.

„Resping ferm acuzatiile aparute in presa referitoare la presupusa infectare a celor 10 nou-nascuti si solicita rectificarea informatiilor eronate, conform prezentelor precizari. Astfel, o minima documentare si solicitarea unui punct de vedere oficial ar fi fost suficiente pentru a evita raspandirea de informatii false, menite sa dezinformeze opinia publica. Semnalam, pe aceasta cale, ca difuzarea de catre mass-media a unor informatii neverificate si fara a avea documente care sa ateste o legatura directa intre Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ‘Panait Sarbu’ si presupusa infectare a celor 10 nou-nascuti, aduce prejudicii serioase sistemului de sanatate si scade increderea pacientilor in calitatea actului medical.”

„De asemenea, este important de mentionat ca in lunile octombrie si noiembrie 2018, la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ‘Panait Sarbu’, s-au nascut, in total, 637 copii, fara complicatii infectioase declarate. Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ‘Panait Sarbu’ a alocat anul trecut 793.253 de lei pentru dezinfectie, iar in 2018 s-au alocat 937.631 de lei tot pentru prevenirea infectiilor. Subliniem faptul ca, in sectia de neonatologie si in tot Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ‘Panait Sarbu’, procedurile de prevenire a infectiilor sunt strict aplicate”, se arata intr-un comunicat al Primariei, conform hotnews.ro.

Citeste si:

JOACA IN ZAPADA, MITURI! COPILUL RACESTE DE LA FRIG SAU DACA MANANCA ZAPADA? | DEMAMICI.RO

RACEALA SAU CEVA MAI GRAV? LA CE SIMPTOME TREBUIE SA FII ATENT SI CAND TREBUIE SA DUCI COPILUL LA DOCTOR | DEMAMICI.RO

IRITATIA DE SCUTEC – TRATAMENTUL CARE A FACUT MINUNI PENTRU BEBELUSA MEA DUPA „N” INCERCARI DISPERATE | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

3 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

3 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

5 zile