Recomandări

Zeci de bebeluși proveniți din mame surogat, „blocați” în Ucraina în timpul pandemiei. Cum au fost tratați micuții până au ajuns în brațele părinților? VIDEO | Demamici.ro

Zeci de bebeluși proveniți din mame surogat, „blocați” în Ucraina în timpul pandemiei. Cum au fost tratați micuții până au ajuns în brațele părinților? În mod surprinzător, pandemia nu numai că nu a oprit turismul reproducător, dar a determinat românii să acționeze și mai curajos.

Zeci de bebeluși proveniți din mame surogat, „blocați” în Ucraina în timpul pandemiei

La sfârșitul primăverii, clinica ucraineană BioTexCom a ținut prima pagină a publicațiilor din mass media națională și internațională. Din cauza carantinei, părinți de peste tot din lume nu și-au putut lua acasă bebelușii în timp util. Subiectul a fost dezbătut în cele mai renumite ziare online din lume precum: CNN, Spiegel, Reuters, Dauche Welle, BBC.

Situația cauzată de pandemie a fost surprinsă și relatată și în presa din România. Articole au apărut în publicații precum: Mediafax sau Digi24.

După mediatizarea intensă a clinicii BioTexCom, maternitatea surogat a încetat să mai fie un subiect tabu chiar și în România, conturându-se o imagine clară cu privire la amploarea domeniului de reproducere prin intermediul maternității surogat în cadrul societății actuale.

Când a început carantina, BioTexCom a făcut față situației doar datorită faptului că este adaptată pentru turismul medical. Aici existau deja condiții în care puteau fi cazați temporar copiii. Existau deja bone și pediatri, angajați vorbitori de limbă română cu experiență în întocmirea documentelor românești. Dacă nu erau toate acestea, atunci povestea cel mai probabil nu ar fi fost atât de frumoasă.

Ce s-a întâmplat cu bebelușii aflați în clinicaBioTexCom în momentul în care granițele s-au închis, iar părinții nu au putut merge să-i ia acasa?

Ucraina a introdus măsuri stricte de carantină și și-a închis granițele (la sfârșitul primăverii). Străinii nu au putut să intre în țară la timp să-și ia acasă copiii născuți de mamele surogat ucrainene.

Între timp, bebelușii născuți la BioTexCom au fost îngrijiți de cei mai buni specialiști, iar părinții au fost informați online despre starea copilașilor lor. Puteți urmări toate detaliile despre felul în care au fost tratați bebelușii în materialul video de mai jos:

Vezi si: Visul tău de a deveni părinte, transformat în realitate de BioTexCom – singura clinică cu ciclu complet din Ucraina | Demamici.ro

BioTexCom suspendă semnarea contractelor cu pacienții din anumite țări?

La începutul lunii august, au apărut informații conform cărora clinica ucraineană, care a făcut atâta senzație, ar suspenda semnarea contractelor cu pacienții dintr-o serie de țări. Departamentul românesc, de exemplu, temporar nu va oferi servicii cetățenilor din Republica Moldova. Acest lucru se datorează faptului că fluxul de solicitanți din România a crescut și capacitatea clinicii pur și simplu nu este suficientă.

Clinica, pe lângă programele de maternitate surogat, oferă și servicii de FIV (Fertilizare in vitro) cu ovocite donate și alte două direcții noi: donare de mitocondrii și autotransplantare de endometru.

Primele două implică ajutorul unei mame surogat sau/și a unei donatoare de ovocite. În timp ce ultimele două reprezintă în esență întinerirea ovocitelor pacientei, respectiv a endometrului.

Nu este surprinzător faptul că, practic, pacientele doresc să beneficieze în primul rând de întinerirea organelor reproductive, iar dacă lucrul acesta nu se rezolvă, atunci este solicitat „ajutorul publicului” (donatoarei sau a mamei surogat), fapt care este prevăzut în contractele semnate de pacieți cu clinica BioTexCom.

Pacienții pe care i-am văzut la știri sunt doar participanții programelor de maternitate surogat. Prin urmare, ne putem imagina câți pacienți sunt în total la clinică având în vedere și programele de FIV cu diferite opțiuni. Și dacă este așa, atunci e de la sine înțeles de ce clinica a introdus restricții cu privire la anumite țări.

Doriți informații suplimentare despre programele clinicii BioTexCom? Găsiți mai multe detalii pe site-ul oficial. Pentru a te conecta cu reprezentanții clinicii și în social media, dă un like paginii de Facebook BioTexCom România.

Vezi si: După 10 ani de tratamente pentru infertilitate, un cuplu de români și-a strâns bebelușul în brațe! Un interviu emoționant despre perseverență, încredere și iubire necondiționată VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni