Viata sexuala a cuplului dupa venirea pe lume a unui copil. Cum e influentata – STUDIU | Demamici.ro

O relatie se intareste, dar este si foarte mult incercata odata cu venirea pe lume a unui copil. Prioritatile se schimba, iar noptile romantice devin si ele din ce in ce mai rare. Un studiu online, realizat pe un esantion de 1000 de parinti, si-a propus sa evidentieze ce este mai important pentru cuplurile cu copii: somnul sau o noapte romantica.

In primul an de viata al micutului, parintii dorm cu 2-3 ore mai putin decat inainte de venirea pe lume a noului membru, asta insemnand ca in 12 luni vor pierde aproximativ 700 de ore de somn.

Intrebati ce dorinta au de 24 februarie, zi in care romanii sarbatoresc Dragobetele, majoritatea a spus ca-si doreste o noapte de somn neintrerupt. 65% dintre parinti nu-si doresc decat sa doarma o noapte intreaga.

Se pare ca dupa aparitia unui copil si viata sexuala are de suferit. 61% dintre respondenti au marturisit ca relatiile intime s-au rarit, in timp ce 40% au spus ca viata sexuala s-a imbunatatit, iar 25% ca a ramas neschimbata.

Romantismul a fost si el afectat de marirea familiei. 48% dintre respondenti au declarat ca venirea unui copil a influentat negativ romantismul din cuplu, in timp ce doar 26% au sustinut ca a aparut o imbunatatire in acest sens. Pentru 26% dintre parinti, romantismul a ramas neschimbat, arata un studiu citat de copilul.ro.

Schimbarile fizice si psihice prin care trece o femeie scad libidoul

Partenerii trebuie sa aiba rabdare reciproc pana cand lucrurile din viata lor intima vor reveni la normal. Pentru majoritatea femeilor sexul devine ultimul lucru la care se vor gandi dupa ce aduc pe lume un copil.

In primul rand, dupa nastere, fie ea vaginala sau prin cezariana, medicii recomanda o perioada de 4-6 saptamani de abstinenta pentru ca organismul femeii sa aiba timp sa-si revina. Chiar daca fizic proaspata mama va fi pregatita pentru reluarea vietii intime, se poate ca psihic sa aiba inca niste bariere.

Acestea pot fi reprezentate de perceptia asupra propriului corp, de kilogramele in plus acumulate dupa nastere, de lipsa de incredere in noile forme etc. De aici rezulta si lipsa libidoului in primele saptamani sau chiar luni dupa nastere. Comunicarea in cuplu este esentiala pentru depasirea situatiei dificile si reluarea vietii sexuale.

Citeste si:

CU CAT NE IMBRATISAM MAI DES COPIII, CU ATAT DEVIN MAI DESTEPTI – STUDIU | DEMAMICI.RO

TINUTUL IN BRATE NU-I FACE PE COPII ALINTATI, CI SANATOSI! MAMICI, OFERITI CAT MAI MULTA AFECTIUNE MICUTILOR | DEMAMICI.RO

CHIAR SI DUPA NASTERE, O PARTE DIN COPILUL TAU RAMANE IN TINE. E DEMONSTRAT STIINTIFIC – MICROCHIMERISMUL FETAL | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni