Tu - mamă și femeie

Viața de mamă. Greșeli pe care ai voie să le faci: „Nu există prea mult alint!” | Demamici.ro

Viața de mamă. Greșeli pe care ai voie să le faci: „Nu există prea mult alint!” Viața de mamă este o experiență cu adevărat unică. Extrem de solicitantă, marcată de zâmbet și sudoare deopotrivă, viața de mamă e un amalgam de emoții care te va urmări mult timp de acum înainte. Să fii mamă nu e ușor, auzim în permanență, însă odată trăită, știi că nu ți-ai dori să schimbi această experiență pentru nimic în lume.

Iată un top cu câteva aspecte mai puțin plăcute de care te vei lovi, mai ales la început de maternitate si de care e bine să nu te îngrijorezi prea tare.

Viața de mamă sau grijile care nu mai pleacă

Este normal să te îngrijorezi, mai ales când începi un capitol major în viața ta. Maternitatea vine la pachet cu multe gânduri de îngrjorare, teama că ai putea face ceva greșit sau că nu faci față suficient de bine presiunii maternității.

Este în regulă să simți aceste lucruri, la fel cum este în regulă să înveți unele lucruri pe parcurs. În orice caz, odată ce lași gândurile neplăcute la o parte și îți vei asculta intuiția, s-ar putea să constați că vei ști ce ai de făcut, chiar și atunci când te simți confuză.

Nu există prea mult alint

Ți-ai ținut copilul în pântece vreme de 9 luni, așa că nu e de mirare că abia te poți dezlipi de copilul tău. Unele persoane ar putea să te numească „sufocantă” sau să-ți spună că îți înveți copiii să fie dependenți de tine.

Nu există „prea multă iubire” pe care să o simți pentru copilul tău, iar dacă nu-l alinți acum, când este mic și vulnerabil, atunci când să o faci?

Pragurile dezvoltării copilului, etape obsesive pentru unele mămici

Citim cărți și articole despre dezvoltarea copilului și inevitabil viața de mamă vine și cu multe comparații.

Ne dorim ce e mai bun pentru copilul nostru și nu suportăm ideea că ceva ar putea fi în neregulă cu el. Totuși, nu uita că e normal ca dezvoltarea fiecărui copil să aibă propriul ritm.

Să fii stresată din cauză că micuțul tău a depășit perioada la care ar fi trebuit să facă primii pași sau că nu i-au apărut încă primii dințișori, nu te va ajuta la nimic.

Viața de mamă, bun venit stat acasă

Odată cu venirea copilului, statul acasă a devenit locul de care cu greu te mai desparți.
Momentele petrecute cu tine sau doar cu partenerul au devenit clipe prețioase. Este perfect normal să refuzi invitații în oraș sau vizitele care ar putea să apară în momente nepotrivite.

Nu te învinovăți pentru astfel de refuzuri. Este o perioadă în care ai nevoie să fii aproape de bebelușul tău și să te bucuri de puținul timp de respiro care ți-a mai rămas.

Să presupui că tot ce faci este greșit

Ești obosită, înconjurată de haos, nici nu mai ții minte când a fost ultima noapte pe care ai dormit-o neîntrerupt.

Oboseala este cel mai fertil sol pentru apariția gândurilor pesimiste. Tot ce poți să faci este să îți aduci aminte de faptul că tot acest haos face și el parte din maternitate și că nu este nimic în neregulă dacă te simți confuză.

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

6 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

6 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

o săptămână