Utilizari surprinzatoare ale laptelui matern! Laptele matern, bun pentru acneea bebelusului si iritatia de scutec | Demamici.ro

Laptele matern este fara indoiala hrana perfecta pentru bebelusi. Masa completa pentru cei mici, laptele de mama le sustine dezvoltarea si ajuta corpul copiilor sa lupte impotriva infectiilor, a unor boli cronice, contribuind in acelasi timp la o dezvoltare ideala in primii ani de viata.

Un bebelus alaptat va beneficia de toti nutrientii de care are nevoie in primele 6 luni de viata, dar si mult timp dupa aceasta varsta. Pe langa beneficiile pe care le aduce pentru copil, alaptarea creeaza o legatura foarte puternica intre mama si copil si le ajuta pe proaspetele mamici sa revina mai repede la silueta de dinainte de sarcina.

Pe langa toate aceste avantaje enumerate mai sus, exista numeroase alte intrebuintari ale laptelui matern la care poate ca nu te-ai fi gandit.

Cum mai poate fi folosit laptele matern?

1. Laptele matern grabeste vindecarea ragadelor mamare. Femeile care alapteaza stiu cat de dureroase pot fi ranile provocate de o atasare necorespunzatoare la san. Pe langa cremele recomandate in aceste cazuri, cum ar fi cele bazate pe lanolina, puteti incerca sa lasati cateva picaturi de lapte pe sfarcuri imediat dupa alaptare, sa se usuce la aer. Tratamentul este natural si la indemana oricarei mamici care alapteaza.

2. Acneea bebelusului, leziuni ale pielii, zgarieturi, pot fi tratate cu ajutorul laptelui matern. Aplicati cateva picaturi de lapte pe o discheta demachianta si apoi tamponati zona cu probleme. Puteti repeta acest procedeu de mai multe ori pe zi.

3. Laptele matern poate fi utilizat si pentru tenul mamelor. Lichidul magic indeparteaza impuritatile si lasa tenul mai proaspat, hidratat si stralucitor.

Laptele matern este considerat ingredientul ideal pentru produsele de ingrijire a pielii datorita compozitiei sale bazata pe proteine, aminoacizi esentiali si vitamina A. Acestea hranesc pielea, iar acidul lactic curata si catifeleaza.

4. Dermatita seboreica, des intalnita la bebelusi in primele luni de viata, poate fi tratata cu ajutorul laptelui matern. Masati zona afectata cu cateva picaturi de lapte matern. Nu e nevoie sa clatiti imediat cu apa. Scuamele ar trebui sa dispara dupa cateva zile de la prima aplicare.

5. Iritatia de scutec da mari batai de cap mamicilor. Pielea rosie, inflamata deranjeaza bebelusul si ii creeaza o stare de disconfort si iritabilitate. Tamponati zona iritata cu o discheta cu cateva picaturi de lapte matern. Repetati procedura de mai multe ori pe zi. S-ar putea sa constatati ca functioneaza.

Toate utilizarile laptelui matern enumerate mai sus se datoreaza proprietatilor antibacteriene pe care lichidul magic le are, precum si grasimilor si compusilor unici, perfect compatibili cu pielea.

De asemenea alaptarea alina si disconfortul psihic al copilului, sanul devenind de foarte multe ori un refugiu pentru micut.

Tot laptele matern scade riscul aparitiei alergiilor, contribuie la dezvoltarea inteligentei datorita continutului bogat in grasimi omega 3 si aminoacizi care asigura dezvoltarea creierului, sporeste acuitatea vizuala si cea a auzului.

Credit FOTO: Eden Photography

Citeste si:

POZA CARE DEMONSTREAZA CA LAPTELE MATERN ESTE UN MIRACOL. O MAMICA A OBSERVAT CA LAPTELE A DEVENIT GALBEN PESTE NOAPTE | DEMAMICI.RO

NU STII DE CE-MI HRANESC COPILUL CU LAPTE DIN BIBERON ASA CA NU JUDECA! | DEMAMICI.RO

UN TATA ALAPTEAZA, IN TIMP CE MAMA SE RECUPEREAZA DUPA CEZARIANA. IMAGINILE AU DEVENIT VIRALE | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână