Educație

Un medic roman sta intr-o garsoniera, dar s-a imprumutat pentru a construi un spital pentru copii | Demamici.ro

Este vorba despre Ionica Popescu, care prin propriile forte a ridicat primul centru medical de psihiatrie pentru copii din judetul Vrancea.

Ionica Popescu este psiholog de profesie si are o poveste de viata care bate orice film. Imediat dupa nastere a fost abandonata intr-un orfelinat, insa tocmai acest lucru a ambitionat-o ca sa faca lucruri mari in viata.

Un medic roman sta intr-o garsoniera, dar a construit un spital

„Copilăria mea a fost o experienţă mai puţin plăcută, iar oamenii care m-au sprijinit mi-au creat un univers la care uneori mă raportez şi acum. Ulterior, am crescut într-un mediu mai puţin favorizant unui climat armonios,” a spus aceasta pentru Libertatea.

A absolvit Facultatea de Psihologie din Timisoara, iar apoi a muncit la un leagan de copii, reusind sa-si deschida propriul ei cabinet privat de specialitate.

Insa dupa multi ani, Ionica Popescu a reusit ce altii doar promit si anume sa ridice primul centru medical de psihiatrie din judetul Vrancea. Aici, copiii abuzati fizic, psihic sau sexual primesc asistenta psihologica.

„Investiția este integral contribuție proprie. Centrul are însă nevoie stringentă de aparatură medicală psihiatrică de specialitate și de găsirea unei forme de decontare a serviciilor prestate de centru pentru copiii din familii dezorganizate sau pentru cei institutionalizați”, a mai spus aceasta.

Pentru a reusi sa ridice aceasta clinica, Ionica Popescu a trebuit sa faca un imprumut.

Psihologul a ridicat centrul medical cu banii pe care a reusit sa-i stranga cu mari sacrificii. Intai a investit in teren, apoi a ridicat perete cu perete.

Cand banii s-au terminat, Ionica Popescu a apelat la oamenii cu suflet mare, insa s-a si imprumutat pentru a-si duce visul la capat. Cladirea arata acum ca o clinica construita la cele mai inalte standarde.

„Cum am reușit? Prin pragmatism și foarte multă muncă. Sacrificiile au fost mari, cu renunțări la multe. Am împrumutat de la bănci 60.000 de lei, de la persoane fizice 10.000 de lei și am folosit și salariul pe care îl am de la Protecția Copilului și bani obținuți la cabinetul individual”, a declarat psihologul.

Sursa foto: Libertatea

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni