Un copil de trei ani din Vaslui, în stop cardio-respirator după ce și-a prins capul într-un gard | Demamici.ro

Un copil de trei ani din Vaslui, în stop cardio-respirator după ce și-a prins capul într-un gard. Un accident grav s-a petrecut în localitatea vasluiană Puiești. Un copil de trei ani, lăsat în curte să se joace nesupravegheat, a fost găsit de mama lui în stare critică.

Băiețelul ieșise în curte să se joace și după doar 20 de minute, mama lui a ieșit speriată afară, după ce a fost alertată de alți copii din sat.

Băiețelul a fost găsit agățat de un gard și cu gâtul într-o sfoară. Se pare că el și-a prins capul într-un gard în timp ce se juca singur, iar la un moment dat ar fi rămas spânzurat.
În tot acest timp, vecinii, văzând cele întâmplate au sunat imediat la 112. Un elicopter SMURD a ajuns de urgență la Puiești.

Inițial, elicopterul se îndrepta către alt caz din Bacău, iar în momentul în care au fost solicitați se aflau exact deasupra Puieștiului. Echipajul SMURD a preluat copilul și l-au transportat la Spitalul de Pediatrie „Sf Maria” din Iași.

Un copil de trei ani din Vaslui, în stop cardio-respirator după ce și-a prins capul într-un gard. Cadrele medicale au repornit inima copilului

Băiețelul a fost găsit în stop cardio-respirator de către medici. În urma manevrelor de resuscitare, aceștia au reușit să-i repornească inima, însă starea lui rămâne în continuare foarte gravă.

Chiar și dacă va supraviețui, medicii spun că starea neurologică a copilului este compromisă, din cauza faptului că a stat fără oxigen prea mult timp.

„Copilul nu era la momentul respectiv supravegheat. Prognosticul rămâne rezervat. Inima lui a pornit, dar creierul lui a avut de suferit, din cauza lipsei de oxigen. S-a aflat în stop cardio-respirator, aproximativ 20 de minute și prin urmare, prognosticul este foarte rezervat ”, a declarat Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt SAJ Vaslui.

Mama copilului a declarat autorităților că îl lăsase singur aproximativ 20 de minute și nu își poate explica în ce condiții s-a produs accidentul.

Vezi si: Bebeluș de 6 luni: primul caz de COVID-19 și boala Kawasaki în același timp | Demamici.ro

Vezi si: A murit de COVID-19 la câteva zile după ce a născut. Nici nu a apucat să-și țină bebelușul la piept | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână