Un copil de doi ani, in coma dupa ce a cazut pe spate de pe o canapea | Demamici.ro

Un copil de doi ani, in coma dupa ce a cazut pe spate de pe o canapea. Micutul a suferit o hemoragie cerebrală care l-a dus la imposibilitatea de a vedea, vorbi sau merge.

Fiul lui Lee Alexander, Henry, a cazut de pe canapea pe 28 septembrie 2018. In urma cazaturii, copilul a suferit o hemoragie intracraniana puternica. Baietelul a fost supus unei interventii chirurgicale de 4 ore, iar medicii au fost nevoiti sa-l bage in coma indusa pentru a-i putea salva viata.

Un copil de doi ani, in coma dupa ce a cazut pe spate de pe o canapea

Lee Alexander, în vârstă de 35 de ani, a invitat un prieten acasă, vineri, pe 28 septembrie anul trecut. In timp ce femeia discuta cu musafirul, fiul ei Henry se tot foia pe canapea, lângă ea.

Baietelul, care se afla la o săptămână distanță de împlinirea a doi ani, a căzut pe spate, lovindu-se puternic la cap. Din cauza impactului, Henry si-a pierdut cunostinta inainte de a avea multiple convulsii, in bratele mamei.

Paramedicii au petrecut o jumătate de oră încercând să-l stabilizeze pe Henry, de la Suffolk, înainte să fie forțați să sune o ambulanță.

Paramedicii ajunsi la fata locului au petrecut mai bine de jumatate de ora incercand sa-l stabilizeze, insa incele din urma au fost nevoiti sa cheme un elicopter care sa-l transporte pe baietel de urgenta la spital.

Henry a fost diagnosticat cu hemoragie severa. Medicii au decis sa-l opereze de urgenta intrucat viata copilului se afla pe muchie de cutit. Chirurgii au petrecut patru ore tratând problema.

Dupa interventie, medicii i-au indus coma pentru ca Henry sa-si poata „odihni creierul”.

O săptămână mai târziu, baietelul s-a trezit, insa copilul de 2 ani a devenit din nou un bebelus care nu putea sa vadă, să vorbească, să se plimbe sau să se hrănească. Din fericire, după aproape un an, Henry și-a revenit remarcabil și este „ca orice alt copil de doi ani”.

Lee Alexander isi aminteste momentele crunte care au urmat dupa cazatura lui Henry: „M-am repezit în stradă cu Henry în brațe strigând ajutor. Trăim într-un complex nou și știam că există două asistente care locuiesc aproape și celelalte mămici vor fi, de asemenea, acasă.”

O vecina l-a luat pe Henry din brațele mamei și l-a întins pe podea, în casa ei. A apelat 999, în timp ce micutul continua să aibă convulsii.

Lee Alexander mai are un copil, o fiica de 9 ani, Olivia. In momentul in care astepta ca medicii sa se ocupe de fiul ei, toata viata i-a trecut prin fata ochilor: „Nu-mi dadeam seama daca Henry a murit sau daca era pe moarte.”

I-am spus tatălui meu,„Henry nu respiră”. El mi-a spus: „Calmează-te Lee-Lee, respiră adanc”.

Când paramedicii nu au putut să-l stabilizeze, Henry a fost dus la Spitalul Addenbrookes din Cambridge, în centrul de traumatism al regiunii.

„Știam că timpul este totul când vine vorba de leziuni cerebrale. Stiam ca Henry nu facuse cucui in zona in care s-a lovit, iar asta nu era semn bun.

Cand vanataia nu apare imediat sau cand nu se umfla zona inseamna ca exista o probabilitate mai mare a unei hemoragii intracraniene si ca presiunea exercitata asupra creierului este foarte mare.”

Henry a fost operat de urgenta. Dupa 4 ore petrecute in sala de interventii, baietelul a fost dus la terapie intensiva. Parintii au avut un soc cand si-au vazut copilasul de 2 ani conectat la tot felul de aparate.

Baietelul a stat o saptamana in coma indusa, insa a fost nevoie de 2 luni de spitalizare inainte ca Henry sa se poata intoarce acasa.

„Copiii isi iau puterea de la parintii lor, asa ca si noi a trebuit sa fim tari, pentru Henry. El devenise ca un bebelus, din nou. Nu putea face nimic. Nu putea sa mearga, nu putea sa vada, nu-si putea tine capul, nimic”, a adaugat mama copilasului, potrivit Daily Mail.

Dupa un an de terapie si de recuperare, Henry si-a revenit aproape in totalitate. Daca il vezi nu-ti dai seama ca a fost la un pas sa-si piarda viata. Din stadiul de leguma, copilasul a ajuns sa arate si sa se comporte ca oricare alt copil de 2 ani.

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână