Un baietel de 2 ani a stat in coma o saptamana dupa ce a fost muscat de o capusa | Demamici.ro

Jackson Oblisk, un baietel din Kentucky, se recupereaza dupa lupta cu boala rara.

Febra numita „Rocky Mountain” este atat de rara incat mama lui Jackson, Kayla, a fost sceptica si nu a crezut ca baiatul ei poate fi unul dintre cei 20.000 de oameni care se imbolnavesc de la o muscatura de capusa.

Bolile cauzate de capuse sunt in crestere in Statele Unite ale Americii, asta insemnand ca mai multi copii precum Jackson ar putea fi in pericol.

Un copil a stat in coma o saptamana dupa ce a fost muscat de o capusa

Familia lui Jackson nu a dat prea mare importanta atunci cand copilul a fost muscat de capusa. Pur si simplu au inlaturat-o si si-au vazut mai departe de viata.

Insa in scurt timp dupa muscatura, baietelul, care are pana-n doi ani, a inceput sa faca febra. Nu putea sa manance sau sa vorbeasca si a devenit tot mai letargic, slabit si hipersensibil la atingere.

Cand temperatura corporala a ajuns la 40,5 grade Celsius, iar pe corpul sau a aparut o eruptie roz, Kayla si-a dat seama ca ceva este in neregula cu fiul sau.

Doctorii au banuit ca este vorba despre febra „Rocky Mountain”, insa  fiind o boala extrem de rara, doctorii au facut teste suplimentare inainte de a o anunta pe Kayla care este boala de care sufera fiul sau.

Sunt doar 3.000 de cazuri de febra „Rocky Mountain” anual in SUA si de obicei se regasesc in cinci state. Dintre acestea, 60% dintre persoanele diagnosticate cu aceasta afectiune se gasesc in Arkansas, Missouri, North Carolina si Tennessee.

Persoanele afectate de aceasta infectie, care este cea mai comuna la copiii cu varsta cuprinsa intre cinci si noua ani, dezvolta tipul de eruptie cutanata care a aparut si pe corpul lui Jackson. Ati indicatori ai bolii sunt: febra ridicata, durerile puternice de cap, stare generala alterata si greata.

In cazuri severe, infectia poate afecta membrana creierului, plamanii si ficatul. Chiar si dupa ce a fost diagnosticat, febra lui Jackson a ramas ridicata, intregul corp era umflat, iar nivelul de sange si oxigen nu erau deloc in regula.

Doctorii au fost nevoiti sa-i pompeze morfina in micutul sau trup pentru ca Jackson sa se simta confortabil. Dupa ce infectia i-a atacat creierul, iar tratamentul a atacat infectia, in cele din urma, Jackson a deschis ochii. Baietelul si-a revenit exact in ziua in care a implinit 2 anisori.

Starea baietelului se imbunatateste de la o zi la alta. Jackson isi recapata incet pofta de mancare si chiar se bucura de momente frumoase alaturi de parintii sai.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână