Știri externe

Un bebeluș de 7 luni a fost salvat de sub dărâmături la 140 de ore de la cutremurul din Turcia. Micuțul a rezistat zile întregi de unul singur | Demamici.ro

Un bebeluș de 7 luni a fost salvat de sub dărâmături la 140 de ore de la cutremurul din Turcia. Micuțul a rezistat zile întregi de unul singur. Un bebeluș de 7 luni a fost salvat, ca prin miracol, de sub dărâmăturile clădirilor din Turcia, la câteva zile de la cutremurul devastator.

Hamza, un băiețel de doar 7 luni, din provincia Hatay, a fost scos în viață de o echipă de salvatori, sâmbătă seara, 11 februarie. Micuțul a fost salvat la 140 de ore de când clădirea se prăbușise peste el.
Bebelușul a petrecut câteva zile bune, printre ruine, până să fie descoperit de pompierii locali care interveneau în zonele din Turcia afectate de cutremur.

Inițial, salvatorii au crezut că bebelușul este mort, când l-au văzut blocat printre ruine, fără să miște sau să scoată vreun scâncet.

Un bebeluș de 7 luni a fost salvat de sub dărâmături la 140 de ore de la cutremurul din Turcia. Bebelușul Hamza, descoperit de pompieri sub ruine

În momentul în care s-au apropiat de spațiul strâmt în care copilul se afla, au văzut că acesta este în viață, așa că l-au ridicat, l-au înfășurat într-o pătură și l-au transportat de urgență la spital.
Hamza primește acum toate îngrijirile necesare din partea medicilor, iar povestea lui este una care îi motivează pe salvatori să continue căutările sub molozul clădirilor.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, un alt bebeluș în vârstă de doar 2 luni, a fost scos în viață de sub dărâmături, la 128 de ore de la seism.

Momentul în care bebelușul de 7 luni este salvat

Printre cei salvați în ultima zi, s-au numărat și o fetiță de doi ani, o femeie însărcinată în șase luni și un copil de patru ani și tatăl lui, potrivit TRT World, citat de Libertatea.

Aproape 30.000 de oameni au murit, până acum, după cutremurele care au zguduit Turcia și Siria. S-au înregistrat 24.617 de decese în Turcia şi 3.574 de morți în Siria.

Alte sute de persoane se află în aceste momente spitalizate, după ce au avut norocul să fie găsite la timp sub dărâmături.

Dintre acestea, 263 de copii au fost salvați, însă nu se știe nimic despre familiile lor. Potrivit autorităților, 162 dintre acești copii sunt spitalizați, iar 101 au fost transferați la unitățile ministerului și au fost luați în îngrijire instituțională după ce au primit tratament.

Ministerul a mai anunțat și că 18 copii au fost predați familiilor lor după verificarea identității.

Vezi și: Aya, fetița care a supraviețuit legată de cordonul ombilical al mamei, sub dărâmăturile din Siria. Este alăptată de soția unui medic, iar mii de oameni vor să o adopte | Demamici.ro

Vezi și: Micuța Ayșe de doar 5 ani a așteptat 7 ore să fie scoasă de sub dărâmăturile din Turcia. Momentul emoționant în care e salvată și își revede tatăl VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: O fetiță de 7 ani din Siria și-a protejat cu propriul trup frățiorul mai mic, sub dărâmături | Demamici.ro

Vezi și: VIDEO | Imagini emoționante și triste. Un bebeluș s-a născut sub dărâmături, în Siria, după cutremur. Mămica nu a supraviețuit | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni