Un bebelus a murit dupa ce s-a inecat cu o bucata de briosa. Mama, distrusa de durere, trage un semnal de alarma | Demamici.ro

Un bebelus a murit dupa ce s-a inecat cu o bucata de briosa. Mama a doi copii, Ashton Zager, a vrut sa traga un semnal de alarma dupa ce fiul ei cel mic a murit. Mama, distrusa de durere, a povestit cum baietelul sau s-a stins dupa ce s-a inecat cu o bucata de briosa.

Postarea sincera a fost share-urita de 106.000 de ori. Parintii au distribuit-o pentru a atrage atentia asupra pericolului pe care mancarea il poate constitui pentru bebelusi. Tocmai pentru a fi evitate astfel de tragedii, fiecare parinte ar trebui sa cunoasca modul de acordare a primului ajutor in caz de inec.

Sunt video-uri care explica pas cu pas cum trebuie procedat in momentul in care copilul se ineaca cu mancare. Procedurile difera in functie de varsta bebelusului.

Un bebelus a murit dupa ce s-a inecat cu o bucata de briosa. Mama, distrusa de durere, trage un semnal de alarma

„Copilasul meu a murit in seara asta. Hank a murit. In momentul in care scriu asta, inca sunt in stare de soc. A murit. S-a inecat cu o briosa. O briosa perfect normala.

Copilul meu care manca banane si portocale si alte mancaruri mai greu de mestecat, cu usurinta, s-a inecat de la o singura inghititura de briosa. Am sunat imediat la 911. I-am acordat primul ajutor.

Nu si-a pierdut cunostinta, iar cand am ajuns la spital am crezut ca va fi bine. Dar nu a fost. Trei ore au incercat doctorii sa-l salveze. Inca nu inteleg cum nu au reusit sa scoata bucata de briosa din gatul lui, dar nu au putut. Inima lui a cedat.

L-au resuscitat timp de o ora si ne-au chemat in sala cand inca il resuscitau. L-am tinut de mana 2 minute in timp ce doctorii ii apasau pe piept. I-am cantat in timpul asta. Am plans. Am tipat la el. I-am spus ca povestea lui nu se termina aici. Ca nu are cum sa arate asa sfarsitul vietii lui. Trebuia sa fie in viata, sa-si scrie povestea. Fratiorul lui avea nevoie ca el sa vina acasa, sa se joace impreuna. L-am rugat sa se trezeasca, dar nu a facut-o…

Inca sunt in stare de soc. Oamenii dragi sunt aici, alaturi de noi, ne ingrijesc. Nu-mi dau seama ce se va intampla maine sau cum se va termina calatoria asta. Vreau sa stie toata lumea. Poate daca mai multa lume il plange nu voi simti eu durerea asta imensa din suflet.

Poate e doar un cosmar si maine va voi trezi. Stiu ca traim intr-o lume in care lucruri urate se intampla. Stiu ca Dumnezeu ma iubeste si stiu ca-l iubeste si pe Hank. Nu vreau ca cineva sa-mi spuna ca exista un motiv pentru care s-a intamplat asta. Sunt nervoasa si suparata si extrem de confuza.”

Un bebelus a murit dupa ce s-a inecat cu o bucata de briosa

Ca mame, intram in panica in momentul in care ne dam seama ca viata unui copil se poate termina brusc, atat de usor. Inecarea este a patra cauza a mortii in cazul copiilor sub 5 ani. Potrivit APA, in 50% dintre cazurile de inecare la copii, mancarea este cauza.

Pentru a preveni astfel de incidente, APA recomanda taierea mancarii in bucati mici, incurajarea copiilor sa mestece bine mancarea inainte sa o inghita si supravegherea lor continua in timp ce mananca.

De asemenea, este recomandata evitarea anumitor alimente precum strugurii intregi, popcornul sau legumele crude foarte tari. De asemenea, copilul ar trebui sa stea in scaunul special in momentul in care ia masa. Un copil ca mananca in timp ce merge, alearga sau sta intins in pat este mai predispus la inec.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână