Un bărbat singur de 35 de ani a adoptat 6 copii cu dizabilități: „Niciun copil nu e greu de iubit!” | Demamici.ro

Un bărbat singur de 35 de ani a adoptat 6 copii cu dizabilități: „Niciun copil nu e greu de iubit!” Ben Carpenter este un om cum puțini sunt în lumea aceasta. Bărbatul și-a dedicat viața creșterii copiilor cu dizabilități.

Șase suflețele pe care nu le dorea nimeni au găsit o casă și multă iubire în inima lui Ben Carpenter. În octombrie 2020, s-a finalizat adopția lui Louis, un băiețel în vârstă de doi ani care s-a alăturat frățiorilor lui. Louis suferă de paralizie cerebrală și este orb, însă Ben nu s-a speriat de gravele probleme de sănătate cu care se confruntă micuțul.

Ben Carpenter: „Îi place foarte mult să petreacă timp afară, în aer liber. Am construit pentru el o grădină senzorială în care se poate bucura de multe sunete și multe mirosuri. Îi plac sunetele și este foarte vocal. Cel mai probabil nu va reuși să meargă niciodată fără scaun cu rotile, dar cine știe, niciodată să nu spui niciodată!”

Un bărbat singur de 35 de ani a adoptat 6 copii cu dizabilități: „Niciun copil nu e greu de iubit!”

Louis s-a alăturat frățiorilor lui, toți copii speciali: Jack (13 ani), Ruby (9 ani), Lily (8 ani) și Joseph (5 ani). În noiembrie 2019, unul dintre copilași, Noah în vârstă de 2 ani, a murit în brațele tatălui adoptiv. „La 03:30 frumosul meu băiețel a murit. Nu pot descrie cât de gol pe interior mă simt acum. Cuvintele sunt de prisos”, mărturisea Ben Carpenter în ziua în care l-a pierdut pe Noah.

Băiețelul suferea de sindromul Cornelia de Lange, o boală extrem de agresivă și rară care apare o dată la 40.000 sau chiar 100.000 de cazuri. Afecțiunea constă în malformații ale membrelor, precum și în grave dificultăți de vorbire. Sunt copii care suferă de acest sindrom și care nu reușesc vreodată să învețe să vorbească. Unul din zece copii diagnosticați cu această boală suferă de malformații ale inimii. Cei mai mulți dintre micuții care au aceste complicații nu ajung la vârsta de 5 ani.

În ciuda greutăților prin care trece ca tată singur, Ben mărturisește că nu ar schimba absolut nimic din viața sa. Mai mult decât atât, bărbatul nu are de gând să se oprească aici cu adopțiile. Dacă vreun alt micuț cu probleme de sănătate va avea nevoie de ajutorul său, iar el i-l va putea oferi, Ben o va face cu drag. „Dacă în viitor, un alt copil va avea nevoie de ajutorul meu, sunt sigur că voi face tot posibilul să-l adopt. Îmi place să fiu tată”.

„Îmi iubesc toți copiii cu toată inima și mă bucur de toate achizițiile și reușitele lor. Este sentimentul care mă împlinește ca părinte, cu atât mai mult cu cât știu că viitorul lor se arăta foarte sumbru fără un sprijin. Unul dintre citatele mele preferate este: un copil își poate găsi greu locul, însă niciun copil nu este greu de iubit.”

Ben Carpenter încurajează adopția și speră ca acest gest de omenie să fie făcut de cât mai multe persoane.

Vezi si: Un bărbat singur a adoptat un băiețel: „E cea mai mare binecuvântare din viața mea!” | Demamici.ro

Vezi si: Un bărbat crescut la orfelinat a adoptat 5 frați pentru a nu fi separați: „N-am vrut să treacă prin ce-am trecut eu” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

24 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni