Un baietel, in agonie dupa ce un tatuaj cu henna i-a lasat cicatrici pe viata | Demamici.ro

O mama avertizeaza alti parinti dupa ce fiul ei a ramas cu o cicatrice, potential permanenta, dupa ce si-a facut un tatuaj temporar in Bali.

Louise Byrne, in varsta de 37 de ani, a plecat in Bali impreuna cu sotul sau Jesse, 36 de ani si cu copiii lor, Ella, 7 ani, Logan, 5 ani si Heidi, 1 an.

Logan si-a facut un tatuaj temporar de catre un vanzator de pe plaja, dar la o saptamana dupa ce s-a intors acasa, a inceput sa aiba reactii adverse de la el.

Tatuajul a inceput sa se estompeze, dar pielea a devenit rosie, dureroasa. Baiatul avea mancarimi si arsuri.

Louise a spus: „Am vazut multi oameni cu acest tip de tatuaje, asa ca nu m-am gandit prea mult la asta. El a fost foarte multumit de cum a iesit si a fost bine. Dupa ce am zburat spre casa, tatuajul a disparut si atunci a aparut reactia oribila.

Logan s-a trezit si a spus ca bratul lui era intepenit si ca ii era foarte cald. Ardea. Nu puteam sa cred ce s-a intamplat. Locul rra foarte cald, rosu și ciudat. S-a agravat, asa ca am fost la doctor, care ne-a dat o crema speciala,” a spus Louise.

Doctorul i-a spus ca Logan suferea de o arsura chimica cauzata de colorant. Louise a adaugat: „N-am fi stiut niciodata ca s-ar fi putut intampla acest lucru. Am crezut că era un tatuaj inofensiv si distractiv.

A fost foarte tulburator pentru mine. Acum vreau doar sa dau informatia mai departe si sa ajut pe alti parinti sa devina constienti.

Fiul meu e destul de îngrijorat din cauza asta. El întreaba cand va fi mai bine. Se face fierbinte si are mancarimi noaptea. Am auzit ca cicatricile vor disparea dupa cativa ani, dar uneori pot ramane acolo pentru totdeauna. Numai timpul va spune, dar sa speram ca se vor vindeca complet,” a continuat aceasta.

Calatorii sunt avertizati impotriva tatuajelor de henna neagra deoarece sunt adesea asociate cu arsuri. Dr. Adrian Lim, un coleg de la Colegiul Australasian de dermatologi, a declarat: „Poti obtine o reactie alergica la tatuajele cu henna mai ales cand folosesc vopseaua neagra.

De obicei este aceeasi cu cea folosita in vopselele pentru par. Vinovatul este para-fenilendiamina sau PPD. Unii oameni pot avea o reactie alergica destul de puternica la acest lucru. Cand vopseaua ajunge pe piele, este posibil sa nu aveti reactii alergice imediate. Poate dura 7-10 zile pentru ca o reactie sa apara. Reactiile pot fi intense. In cazuri extreme, oamenii se pot confrunta cu probleme de cicatrizare.”

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni