In plina pandemie, un baietel de 6 ani a primit o noua inima, dupa ce-a stat 4 ani pe lista de asteptare | Demamici.ro

Un baietel de 6 ani a primit o noua inima, dupa ce-a stat 4 ani pe lista de asteptare. Pentru Carlos Rolon, anul 2020 a venit cu vesti bune. In ciuda situatiei critice la nivel global, baietelul in varsta de 6 ani a primit o noua inima, si, odata cu acest transplant, o noua sansa la viata.

Carlos s-a nascut cu deficit al canalului atrioventricular, o malformatie cardiaca congenitala, care l-a facut sa-si petreaca prima parte a copilariei mai mult prin spitale.

Inca din 2016, pe cand avea doar 2 ani, numele lui a ajuns pe o lista de asteptare in speranta ca intr-o buna zi va reusi sa primeasca o inima noua. Un transplant de inima care sa il ajute sa duca o viata normala.

Un baietel de 6 ani a primit o noua inima, dupa ce-a stat 4 ani pe lista de asteptare. „Mami, o sa ma doara? O sa simt ceva?”

In varsta de doar 6 ani, micutul Carlos a infruntat situatia cu mult curaj. Stia ca doar in urma acestei operatii va reusi sa plece acasa, iar apoi sa duca o viata normala, la fel ca prietenii lui.

In ziua in care mama lui i-a dat vestea cea mare, Carlos nu si-a mai putut ascunde zambetul. Nici macar teama de operatie nu l-a mai intristat.

„Mami, o sa ma doara? O sa simt ceva?”, si-a intrebat baietelul mama, cu zambetul pe buze, dupa ce-a aflat ca s-a gasit o noua inima pentru el.

Vezi si: Impreuna pentru inimioara lui Piscotel. Baietelul de 1 an are nevoie de un transplant de inima | Demamici.ro

Parintii isi pierdusera speranta in momentul declansarii pandemiei de coronavirus

Sheena Cossette, mama copilului, a declarat pentru CNN ca singurul lucru care o speria la aceasta pandemie era riscul ca operatia de transplant sa fie intarziata.

Carlos, tatal micutului Carlos, a stat alaturi de copilul lui in spital in fiecare zi si l-a incurajat.


Inainte de operatie, atat copilul lor, cat si donatorul, au fost testati pentru COVID-19, pentru a elimina eventualele riscuri. Dupa ce testele au iesit negative, micutul Carlos a fost declarat apt si pregatit pentru operatie.

„Pentru mine a fost o mare surpriza sa vad cu ochii mei ca operatia fusese un real succes. Chipul lui arata altfel, avea o noua culoare in obraji, nu mai era palid si putea sa respire normal.

Atunci mi-am dat seama cat de mult avea nevoie de aceasta inima si cat de tare ii va schimba viata”, a mai povestit Shenna Cossette pentru cnn.com.

Cu lacrimi in ochi, mama lui Carlos a tinut sa multumeasca familiei donatorului, pentru decizia pe care au luat-o si pentru ca astfel, copilul ei a putut sa primeasca odata cu inima si o noua viata.

Vezi si: Rugamintea unei mame de inimioara speciala. Povestea lui Piscotel | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

12 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni