Un băiețel de 5 ani și-a salvat mama din comă diabetică. Copilul a tastat numărul de urgență văzut pe o ambulanță de jucărie | Demamici.ro

Un băiețel de 5 ani și-a salvat mama din comă diabetică. Copilul a tastat numărul de urgență văzut pe o ambulanță de jucărie. Josh Chapman a devenit erou la doar 5 anișori.

Băiețelul a dat dovadă de o prezență de spirit extraordinară salvându-și mama din comă diabetică. Josh se juca cu fratele său mai mic, Harry, în momentul în care mama lor, Caroline, s-a prăbușit inertă la pământ în casa lor din Telford, Shropshire, pe 28 iulie.

Cu toate că nu mai folosise niciodată telefonul pentru a apela, copilul a reușit să apeleze numărul 112 pe care l-a văzut scris pe o ambulanță de jucărie, model european. Numărul 112 este cel european pentru urgențe, echivalentul lui 999.

Un băiețel de 5 ani și-a salvat mama din comă diabetică. Copilul a tastat numărul de urgență văzut pe o ambulanță de jucărie

Josh le-a explicat paramedicilor: „Mama se juca cu noi, cu mașinuțele, când ochii i s-au închis.” Autoritățile au localizat imediat casa în care se aflau femeia, Josh și fratele său în vârstă de 18 luni. Echipajul medical care a ajuns la fața locului a constatat că femeia intrase în comă diabetică.

Caroline, mama băieților în vârstă de 41 de ani: „Mă jucam cu băieții cu mașinuțele când am leșinat. M-am trezit înconjurată de paramedici și o mulțime de jucării. Îmi explicau că Josh i-a sunat și le-a dat adresa. Nu mi-a venit să cred.

Nu mai folosise telefonul înainte. A format numărul 112 pe care l-a văzut scris pe o ambulanță de jucărie. Nici nu știam că numărul se afla acolo. Sunt foarte mândră de el”, a declarat femeia potrivit Daily Mail.

Echipajul de urgență a rămas în legătură telefonică cu Josh până a ajuns la proprietate.

Caroline: „De obicei simt când ceva nu este în regulă, dar de data asta nu s-a întâmplat așa. Josh mi-a spus ca a mers să caute ceva dulce, însă nu a găsit așa că a sunat la ambulanță.

Iubește mașinile, iar cele destinate urgențelor sunt preferatele lui. Erau mașinuțe peste tot, iar în momentul în care poliția și paramedicii au ajuns la noi, fiul meu mai mic adormise pe pieptul meu. Cred că a fost o adevărată scenă, dar serviciile de urgență au fost grozave.”

Pentru curajul său, Josh a fost invitat la postul local de poliție și a petrecut o zi întreagă în mașină, alături de un echipaj.

„E incredibil ce a făcut Josh, prezența de spirit pe care a avut-o să sune la numărul de telefon de peo jucărie. A fost curajos și a rămas pe fir până am reușit să-i localizăm familia și i-am putut oferi mamei lui ajutor medical. Josh a demonstrat deja că ar putea deveni un excelent ofițer de poliție în viitor. Să sperăm că-l vom revedea când va avea vârsta necesară pentru a aplica.”, a declarat comandantul Jim Baker.

Vezi si: Erou la 5 ani. Si-a salvat sora dintr-un incendiu si s-a intors dupa caine | Demamici.ro

Vezi si: Și-a salvat sora din colții unui câine, iar acum își poartă cicatricea ca un supererou. „Dacă cineva va muri, am crezut că ar trebui să fiu eu” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni