A murit baiatul de 4 ani care a intrat in coma in urma unei anestezii la stomatolog. Părinții i-au fost alaturi in ultimele clipe VIDEO | Demamici.ro

UPDATE: Baietelul care a intrat in coma in urma unei anestezii generale la o clinica de stomatologie din Pitesti a murit in urma cu aproximativ 45 de minute. Parintii i-au fost alaturi in ultimele clipe de viata.

Baiatul a intrat in stop cardio-respirator in urma cu putin timp si nu a mai raspuns manevrelor de resuscitare. Medicii anunțasera astazi, pana la pranz ca pacientul intrase in moarte cerebrala. In ultimele clipe din viata copilul a fost tinut in viata doar de aparate.

Un baietel de 4 ani din Pitesti, in coma dupa o anestezie la stomatolog. Un baietel in varsta de 4 ani din Pitesti a fost dus de parinti intr-un cabinet stomatologic pentru a-i fi rezolvata o problema dentara.

In urma cu trei saptamani, la o consultatie, medicii au spus ca are nevoie de o interventie in care sa fie tratate cateva carii complicate. Procedura ar fi presupus si scoaterea nervului si ar fi fost dureroasa fara anestezie.

Reprezentantii clinicii sustin ca le-ar fi recomandat parintilor sa aleaga anestezia locala, dar ei ar fi cerut anestezie generala. Procedura a fost realizata de un medic primar de anstezie si terapie intensiva care avea contract cu cabinetul.

In timpul procedurii medicale, copilul a intrat in stop cardio-respirator. A fost resuscitat si transferat la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, iar de acolo la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti.

Parintii si-au dat acordul pentru efectuarea anesteziei generale.

„Aceasta procedura de anestezie generala sau de sedare nu este o procedura uzuala in cabinetul stomatolog, insa se practica copiilor care nu pot fi stapaniti pentru a se lucra cu anestezie locala.

Orice manevra medicala are un anumit grad de risc. Nu este o procedura interzisa. Stopul cardio-respirator poate interveni in cursul unei anestezii generale.

Parintele daca ar avea o vina, sa spunem, ipotetic, ar avea o vina morala, nu neaparat o vina exclusiva. In principiu, riscurile unei interventii medicale care pot sa fie mici, mari, se asuma intreaga echipa, inclusiv de catre pacienti, iar in cazul unui copil, de apartinatorii legali, adica de parinti”, a declarat Dragos Stanciu, presedintele Colegiului Medicilor Stomatologi, potrivit digi24.ro.

Un baietel de 4 ani din Pitesti, in coma dupa o anestezie la stomatolog

Cabinetul stomatologic din Pitesti unde i s-a facut anestezia generala copilului de 4 ani nu are aprobata in structura sa de functionare o sectie de ATI (Anestezie-Terapie Intensiva), a anuntat Ministerul Sanatatii, potrivit hotnews.ro.

In autorizatia de functionare, cabinetul nu avea inscris ca obiect de activitate anestezie-analgo-sedare, precizeaza Ministerul Sanatatii. Clinica stomatologica a fost amendata cu 20.000 de lei de catre Directia de Sanatate Publica pentru nerespectarea obiectului de activitate inscris in autorizatia de functionare.

Momentan, starea copilului este una foarte grava. Baietelul se afla la reanimare, intubat si ventilat mecanic. Starea lui se afla sub tratament de specialitate, iar medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu fac tot ce le sta in putinta pentru a-i salva viata.

Inspectorii sanitari argeseni verifica conditiile in care s-a acordat asistenta medicala copilului, daca au fost respectate protocoalele medicale si legislatia in vigoare.

Vezi si: Un baietel de 3 ani a murit dupa o anestezie intr-o clinica de top din Bucuresti | Demamici.ro

Vezi si: Fetita, paralizata din cauza greselilor medicilor unei clinici private din Capitala. Ce s-a intamplat la nastere | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni