Un baietel de 3 ani a murit dupa ce doctorii i-au gresit diagnosticul. Au spus ca avea glezna luxata | Demamici.ro

Logan Maclean, in varsta de 3 ani, a inceput sa schiopateze. Parintii l-au dus la doctor, insa cadrul medical din orasul natal al copilului, Largs, North Ayrshire, i-a linistit pe parinti spunandu-le ca este vorba despre o glezna luxata si ca nu este nimic grav.

La doar cateva saptamani dupa cea de-a treia aniversare, Logan a murit.

Dupa schiopatarea piciorului drept, baietelul a inceput sa-si piarda forta din brate. Parintii l-au dus la Urgente, la spitalul Crosshouse din Kilmarnock, East Ayrshire.

Dupa un RMN si alte investigatii, medicii au aflat ca baietelul suferea de intrinsic pontine glioma (DIPG), o forma de cancer la creier extrem de agresiva, cu zero la suta rata de supravietuire.

Bunica copilasului, Fiona Govan, in varsta de 49 de ani a declarat: „Cand doctorul a spus ca are glezna luxata l-am dus sa practice Largs. Mergea ciudat. Dar la a treia vizita la Urgente, medicul a observat ca nu isi putea folosi bine unul dintre brate si atunci si-a dat seama ca ar putea fi vorba despre o problema neurologica.

Au spus ca a avut un mic accident vascular cerebral. La spitalul Crosshouse i-au facut un RMN si ne-au trimis la Royal Hospital for Sick Kids din Glasgow unde a inceput un tratament cu steroizi. Au banuit ca e vorba despre DIPG, dar au vrut sa faca o biopsie inainte de a-i administra tratamentul.”

Logan a facut 6 saptamani de radioterapie, dar doctorii i-au dat doar cateva luni de trait. Logan a murit in octombrie 2017, la cateva saptamani dupa ce a implinit 3 anisori. Fratele baietelului, Ezra, avea doar 7 saptamani cand Logan a murit. Fiona, mama copiilor, a declarat: „Eram ca majoritatea familiilor. Nu auzisem despre asa ceva inainte. Un copil care sa schiopateze sa aiba o boala incurabila…”.

In ultimele saptamani din viata micutului, parintii l-au dus in calatorii: „Nu poti sa faci nimic. Trebuie doar sa te aduni si sa-ti faci cat mai multe amintiri. Ezra era prea mic pentru a-si aminti de fratele sau, dar il va vedea in fotografii si poate intr-o zi va face ceva in amintirea lui.

Logan a fost extraordinar. Era un suflet cald si bland. A fost un privilegiu pentru noi sa il avem”, a declarat mama baietelului, potrivit Daily Mail.

În urma celor întâmplate, familia lui Logan a început o petiție online pentru îmbunătățirea investigațiilor medicale și de descoperire a acestei boli, strângând peste 40.000 de semnături până în acest moment.

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

16 ore

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

16 ore

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

3 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni