Știri interne

Tudor, olimpic la matematică admis la o Universitate de prestigiu din Franța, are nevoie de ajutor financiar pentru a putea începe cursurile | Demamici.ro

Un olimpic român la matematică, admis la Universitate în Paris. Tudor Păișanu este olimpic la matematică și a fost admis la o facultate de top din Paris. Băiatul are mare nevoie de ajutor pentru a putea începe cursurile alături de colegii lui.

Părinții elevului din Gorj sunt oameni harnici, de la țară, care vor să-și sprijine băiatul să-și urmeze visul în Franța. De aceea, ei și-au vândut vitele din gospodărie și utilajele agricole, dar tot nu pot face față cheltuielilor decât pentru câteva luni.

Tudor a fost olimpic internațional la matematică și a câștigat aur la aproape toate competițiile la care a participat. Vara aceasta a fost admis la Politehnica din Paris, acolo unde va avea ocazia să studieze matematica de înalt nivel.

Tudor, olimpic la matematică admis la o Universitate de prestigiu din Franța. Cât costă să studieze la Paris

Un olimpic român la matematică, admis la Universitate în Paris. Taxa lunară de studii este de 1.000 de euro și încă pe atât îl costă cazarea la cămin și cheltuielile curente, bani pe care părinții nu îi au.

„Din păcate, familia mea are o situație materială destul de precară și o să fie nevoie de ajutor pentru a susține facultatea. E vorba de 13.000 de euro pe an pentru living și alte 12.000 pentru școlarizare”, spune Tudor conform Știrile PRO TV.

Pentru a-l ajuta, părinții au scos la vânzare un apartament pe care îl au la Filiași. Nu au găsit, însă, așa repede un cumpărător, astfel că au vândut vitele din gospodărie și tractorul pentru a face rost de bani care să acopere primele taxe.

„S-a întâmplat că nu am putut să vând în timp util casa, dar sperăm să ne descurcăm. Animale, utilaje cu care lucrez, am renunțat. Și aș renunța la tot și o să renunț pentru copil”, spune tatăl lui Tudor, Marian Păișanu.

Încă din timpul liceului, Tudor a scris zeci de pagini de probleme publicate în Gazeta Matematică, unele extrem de complexe și apreciate de profesorii săi. Acum vrea să studieze aprofundat acest domeniu.

„Ceea ce am vrut de mic și anume să fac cercetare în domeniul matematicii. E destul de greu să ajungi la un asemenea nivel, dar am o ambiție așa puternică și dorință de muncă și cred că voi reuși”, spune elevul din Gorj.

Tudor cere ajutor pentru a merge la studii în Franța

Un olimpic român la matematică, admis la facultate la Paris. „Tot timpul, la toate întrecerile a făcut față cu brio chiar. Am încredere că poate că altfel nu aș fi riscat totul, mai am un copil, dar sper că va fi bine”, completează tatăl lui Tudor.

Mai mult, o urgență pentru elevul eminent o reprezintă și achiziționarea unui laptop de care va avea nevoie și care costă și el câteva sute de euro. Părinții lui Tudor au cerut sprijin până acum la sute de companii sau asociații, dar, deocamdată, doar o singură fundație din București a început o campanie de strângere de fonduri.

Vezi și: Jos pălăria! Licean din Ploiești, medaliat olimpic, acceptat de prestigioasa Universitate Harvard | Demamici.ro

Vezi și: Testare de alfabetizare pentru elevii din clasele a V-a și a IX-a. Proiectul face parte din noua lege a Educației | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni