Trista poveste a lui Constantin, bebelusul roman de 4 luni, separat de tata la granita cu Mexicul | Demamici.ro

Despartirea celor doi s-a facut la granita americana cu Mexicul, iar povestea a fost publicata in Statele Unite.

Conform unui reportaj din New York Times News Service, Infobae.com a divulgat povestea celui mai mic copil care a fost despartatit de parinti la granita Statelor Unite. S-a intamplat ca urmare a politicii „zero toleranta” aplicata de Administratia Trump. Peste 700 de copii au avut de suferit in urma decretului presedintelui american. Micutii au fost luati de langa parintii lor la granita Statelor Unite cu Mexicul.

Cea care a spus povestea a fost Alma Acevedo, o asistenta sociala de la Bethany Christian Servicess, din Michigan. Aceasta actiona dupa ce primea sms-uri de la autoritati avand după fiecare mesaj 15 minute ca sa gaseasca un adapost pentru un copil strain luat de langa parintii lui, la granita.

Insa in februarie 2018, un mesaj a inspaimantat-o. In mesaj scria „4 luni, copil”. In decurs de jumatate de an, tanara descoperise in centrele pentru orfani copii de toate varstele, mai ales din America Centrala.

Aproape toti copiii i-au spus ca au venit cu parintii spre America, insa la granita au fost despartiti de acestia, insa majoritatea nu erau atat de mici, in niciun caz bebelusi.

Intr-o seara, doi agenti i-au adus un bebelus care nu avea semne de subnutritie, era curat si imbracat bine, ceea ce inseamna ca a fost bine ingrijit si nu a inteles de ce a ajuns la ea.

Alma a facut cercetari si a descoperit intr-o baza de date certificatul de nastere romanesc al bebelusului, numele lui fiind Constantin Mutu, iar parintii lui Vasile si Florentina. In baza de date a Agentiei Federale a Imigrarii si a Vamilor s-a găsit informatia ca tatăl copilului se afla in custodia federala din Pearsall, Texas.

Cum a ajuns Constantin sa fie despartit de tatal sau la granita cu Mexicul

Vasile si Florentina Mutu, impreuna cu 2 dintre cei 5 copii pe care ii au, au plecat in mai 2018 in Mexic, cu intentia de a cere azil politic in SUA. In Mexic membrii familiei s-au pierdut unii de altii. Asa se face ca Florentina si unul dintre copii s-au intors in Romania, iar Vasile si bebelusul de 4 luni au fost prinsi in Texas de catre agentii de la frontiera. Barbatul a ajuns dupa gratii, iar copilul a fost trimis la o familie adoptiva din Michigan.

Astfel, Constantin a fost cel mai mic copil din alte cateva mii care au fost despartiti de parintii lor, pentru ca o anumita politica dorea sa descurajele familiile care doresc sa emigreze in Statele Unite.

Strategia a inceput in urma cu un an inainte ca guvernul sa o recunoasca public in mai 2018, numarul total al persoanelor afectate fiind inca necunoscut. Guvernul nu le-a spus sotilor Mutu de ce fiul lor a fost luat, iar oficialii Departamentului pentru Securitate Interna si acum refuza sa vorbeasca despre acest caz. In cele din urma, Constantin a ajuns la familia lui din Romania prin decizia unui judecator, iar tatal sau a fost extradat.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână